Sosy sałatkowe

Sos sałatkowy

paprykowo-ziołowy

Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy to wyjątkowa kompozycja aromatycznych ziół i dojrzewającej w pełnym słońcu czerwonej papryki. Nasz sos sałatkowy doskonale uzupełni wszelkiego rodzaju sałatki ze świeżych warzyw. Nadaje im delikatny, paprykowy smak, dodając jednocześnie ziołowego aromatu.

Gramatura: 9 g

Czy wiesz, że...

Podstawowym składnikiem kuchni węgierskiej jest czerwona papryka. Świeża lub marynowana jest bazowym składnikiem bardzo wielu węgierskich potraw, natomiast zmielona stanowi niezastąpioną przyprawę. Wbrew obiegowej opinii kuchnia węgierska nie jest bardzo ostra, ponieważ w skład większości dań wchodzi papryka łagodna. Są też oczywiście potrawy dla miłośników pikantnych smaków - zawierają one najczęściej ostrą paprykę czereśniową. Chociaż najpopularniejszym daniem węgierskim, znanym także poza granicami kraju jest bogracz to kuchnia węgierska oferuje także szeroki wybór doskonałych sałatek z dodatkiem słodkiej papryki. To wszystko sprawia, że potrawy kuchni węgierskiej są lubiane w większości krajów europejskich.

Zastosowanie

Z sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego możemy przygotować doskonałą sałatkę ziemniaczaną. Oprócz ziemniaków potrzebować będziemy szynkę, rzodkiewkę, sałatę lodową, czerwoną paprykę oraz cebulę dymkę ze szczypiorkiem. Gdy niezbędne składniki są już pokrojone, przygotowujemy sos węgierski łącząc go z wodą i oliwą lub jogurtem. Tak przygotowanym sosem należy polać obficie pozostałe składniki sałatki węgierskiej na 10 minut przed jej podaniem.

Przepisy

z tym produktem

Sałatka Finezja z buraczkami i fasolą

Szybko Łatwe 3-4

Warto wiedzieć

Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie ze sklepu/naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora Dowiedz się więcej

Ok, rozumiem