Kuchnia w kolorze papryki
Kuchnia węgierska to przede wszystkim bogactwo potraw bazujących na różnych rodzajach papryki świeżej, marynowanej, pieczonej bądź suszonej.
Czytaj więcejPapryka węgierska słodka mielona Prymat ma niezwykły aromat, intensywny kolor i słodkawy smak. Nadaje daniom piękny czerwony kolor i niepowtarzalny smak. Będzie idealną przyprawą do gulaszy, potrawek mięsnych lub warzywnych oraz dań jednogarnkowych.
Gramatura: 20 gPapryka węgierska jest tradycyjną i podstawową przyprawą kuchni węgierskiej oraz jednym z najbardziej znanych węgierskich produktów spożywczych. Jest uprawiana z wyjątkową pieczołowitością, w odpowiednim klimacie, przy optymalnych warunkach wzrostu, co czyni z niej produkt najwyższej jakości. Papryka węgierska słodka to słynny produkt narodowy Węgier.
Papryka węgierska słodka mielona Prymat charakteryzuje się niezwykłym aromatem i smakiem. Potrawy z jej dodatkiem zyskują piękną, intensywną barwę, a także mają wyjątkowy zapach. Świetnie komponuje się nie tylko z daniami kuchni węgierskiej, ale także polskiej. Jest doskonała do przyprawiania mięsnych gulaszów, potrawek i sosów. Sprawdzi się także w warzywnych daniach jednogarnkowych, na przykład w leczo lub wszelkiego typu zapiekankach z warzyw, grzybów i mięsa.
Kuchnia węgierska to przede wszystkim bogactwo potraw bazujących na różnych rodzajach papryki świeżej, marynowanej, pieczonej bądź suszonej.
Czytaj więcejNa myśl o gulaszu chciałoby się powiedzieć - w prostocie tkwi siła. Mięso w zależności od gatunku – wołowe, wieprzowe lub jagnięce, duszone z dodatkiem warzyw potrafi zaskoczyć swoim smakiem.
Czytaj więcejPapryka jako przyprawa dotarła do Europy dwoma drogami – jako „pieprz turecki” ze Wschodu i jako pieprz „indyjski lub indiański” wraz z Kolumbem z Ameryki.
Czytaj więcej