Kuchnia w kolorze papryki
Kuchnia węgierska to przede wszystkim bogactwo potraw bazujących na różnych rodzajach papryki świeżej, marynowanej, pieczonej bądź suszonej.
Czytaj więcej
Papryka węgierska słodka mielona Prymat ma niezwykły aromat, intensywny kolor i słodkawy smak. Nadaje daniom piękny czerwony kolor i niepowtarzalny smak. Będzie idealną przyprawą do gulaszy, potrawek mięsnych lub warzywnych oraz dań jednogarnkowych.
Gramatura: 20 gPapryka węgierska jest tradycyjną i podstawową przyprawą kuchni węgierskiej oraz jednym z najbardziej znanych węgierskich produktów spożywczych. Jest uprawiana z wyjątkową pieczołowitością, w odpowiednim klimacie, przy optymalnych warunkach wzrostu, co czyni z niej produkt najwyższej jakości. Papryka węgierska słodka to słynny produkt narodowy Węgier.
Papryka węgierska słodka mielona Prymat charakteryzuje się niezwykłym aromatem i smakiem. Potrawy z jej dodatkiem zyskują piękną, intensywną barwę, a także mają wyjątkowy zapach. Świetnie komponuje się nie tylko z daniami kuchni węgierskiej, ale także polskiej. Jest doskonała do przyprawiania mięsnych gulaszów, potrawek i sosów. Sprawdzi się także w warzywnych daniach jednogarnkowych, na przykład w leczo lub wszelkiego typu zapiekankach z warzyw, grzybów i mięsa.
Kuchnia węgierska to przede wszystkim bogactwo potraw bazujących na różnych rodzajach papryki świeżej, marynowanej, pieczonej bądź suszonej.
Czytaj więcejNa myśl o gulaszu chciałoby się powiedzieć - w prostocie tkwi siła. Mięso w zależności od gatunku – wołowe, wieprzowe lub jagnięce, duszone z dodatkiem warzyw potrafi zaskoczyć swoim smakiem.
Czytaj więcejPapryka jako przyprawa dotarła do Europy dwoma drogami – jako „pieprz turecki” ze Wschodu i jako pieprz „indyjski lub indiański” wraz z Kolumbem z Ameryki.
Czytaj więcej