Musztardy

Musztarda sarepska

ostra - PET

Musztarda sarepska zawiera wyraziste i ostre w smaku ziarna specjalnie wyselekcjonowanej gorczycy białej oraz czarnej. Odznacza się wyraźną, gruboziarnistą strukturą, umiarkowanie ostrym smakiem i intensywnym aromatem.

 

Gramatura: 300 g

Czy wiesz, że...

Podstawowym elementem musztardy są ziarna gorczycy białej lub czarnej. Musztarda znana była już w czasach starożytnych. Stosowano ją zarówno jako lekarstwo, jak i przyprawę. Receptura nie zaginęła w mrokach średniowiecza, a w XIV wieku upowszechniła się nawet profesja musztardnika. Wszystko to za sprawą papieża Jana XXII, który chcąc znaleźć posadę dla swego bratanka mianował go swoim osobistym specjalistą od musztardy. Od tej pory musztarda pojawiała się w coraz to nowych wariantach smakowych. Wszystko po to, by zaspokoić podniebienia smakoszy.

Zastosowanie

Musztarda sarepska to idealny dodatek do wędlin, serów, sałatek oraz kanapek. Z jej pomocą przygotować możemy także doskonałe sosy musztardowe oraz marynaty do mięs.

Przepisy

z tym produktem

Grill - Steki wołowe z sosem hiszpańskim - Krok po kroku

Długo Dasz radę 3-4

Wielkanoc: Sałatka z jajkiem, śledziami i świeżym koprem

Szybko Łatwe 3-4

Warto wiedzieć

Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie ze sklepu/naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora Dowiedz się więcej

Ok, rozumiem