Najostrzejsza z musztard
To na pewno najostrzejsza przedstawicielka świata musztard. Niepowtarzalny smak i charakter zapewnia jej specjalna odmiana gorczycy. Jej czarna odmiana używana jest do produkcji musztardy wyłącznie
Czytaj więcejMusztarda Bardzo Ostra Prymat zawiera ostrą, czarną gorczycę, co gwarantuje intensywny i zdecydowany smak oraz unikatową, gruboziarnistą strukturę. Jest to jedna z najostrzejszych musztard w ofercie Prymat, z pewnością zadowoli więc amatorów mocnych kulinarnych wrażeń.
Do tej pory musztarda ta była znana konsumentom jako „rosyjska”. Dziś nowa nazwa brzmi – „BARDZO OSTRA” i kojarzy się wyłącznie z wyjątkowym smakiem.
Zmiana dotyczy jedynie nazwy musztardy, natomiast jej smak, kolor, konsystencja i aromat pozostają dokładnie takie same. Nowa nazwa podkreśla główny walor, jakim jest intensywny i zdecydowanie ostry smak.
Gramatura: 180 gPodstawowym elementem musztardy są ziarna gorczycy białej lub czarnej. Musztarda znana była już w czasach starożytnych. Stosowano ją zarówno jako lekarstwo, jak i przyprawę. Receptura nie zaginęła w mrokach średniowiecza, a w XIV wieku upowszechniła się nawet profesja musztardnika. To dzięki papieżowi Janowi XXII, który chcąc znaleźć posadę dla swego bratanka, mianował go swoim osobistym specjalistą od musztardy. Od tej pory musztarda pojawiała się w coraz to nowych wariantach smakowych. Wszystko po to, by zaspokoić podniebienia smakoszy. Musztarda Bardzo Ostra jest jedną z najostrzejszych, zaraz po musztardzie jalapeno (super ostrej) Prymat.
Musztarda BARDZO OSTRA Prymat jest doskonałym dodatkiem do mięs grillowanych, pieczonych i smażonych. Podkreśli smak mięs takich jak golonka, karkówka czy kiełbasa, jak i wszelkich potraw, których smak chcemy zaostrzyć.
To na pewno najostrzejsza przedstawicielka świata musztard. Niepowtarzalny smak i charakter zapewnia jej specjalna odmiana gorczycy. Jej czarna odmiana używana jest do produkcji musztardy wyłącznie
Czytaj więcej