Modna musztarda
Kolorowe drobne ziarenka gorczycy w aromacie octu winnego to kwintesencja Musztardy francuskiej. Smakuje, a także, co niemniej ważne, wygląda zupełnie inaczej niż pozostałe musztardy.
Czytaj więcejMusztarda francuska Prymat charakteryzuje się łagodnym smakiem i gruboziarnistą konsystencją. Kolorowe ziarna gorczycy oraz dodatek octu winnego czynią z niej wyborny dodatek do potraw mięsnych na ciepło i na zimno, a także do serów, jaj oraz sałatek. Musztarda francuska Prymat stanowi również atrakcyjny element dekoracyjny potraw.
Gramatura: 185 g
Najwięcej musztardy na świecie konsumują Francuzi. Do Polski dotarła ona dzięki Napoleonowi. Na początku zastosowanie musztardy nie było powszechnie znane, a więc serwowano ją na deser, stąd powiedzenie „musztarda po obiedzie”. Gdy odkryto jak doskonale komponuje się ze smakiem dań mięsnych na stałe zagościła na polskich stołach.
Musztarda francuska Prymat ze względu na dekoracyjny wygląd i łagodny smak doskonale komponuje się ze smakiem delikatnych mięs, takich jak cielęcina. Może być również świetnym dodatkiem do ryb, sosów do mięs i warzyw.
Kolorowe drobne ziarenka gorczycy w aromacie octu winnego to kwintesencja Musztardy francuskiej. Smakuje, a także, co niemniej ważne, wygląda zupełnie inaczej niż pozostałe musztardy.
Czytaj więcejNie ma nic smaczniejszego niż soczysta kiełbaska z grilla z dodatkiem delikatnie pikantnej musztardy. To ona ożywia smak każdego mięsa, pobudza kubki smakowe, ale także przyspiesza spalanie posiłku.
Czytaj więcej