Sposób na jeszcze bardziej aromatyczny czosnek
Zaletą czosnku granulowanego, zamkniętego w szczelnej papierowej torebce jest to, że można nim w błyskawiczny sposób doprawić każdą potrawę. Zawiera on wszystko to, za co kochamy czosnek
Czytaj więcejCzosnek suszony Prymat w młynku jest niezwykle cenną przyprawą kuchenną, szczególnie lubianą w krajach śródziemnomorskich. Ma wyrazisty zapach i smak, który sprawia, że potrawy z jego użyciem smakują doskonale. W kuchni polskiej to niezastąpiony dodatek do mięs.
Czosnek w formie płatków gotowych do zmielenia w młynku to ciekawa propozycja dla miłośników szczególnie wyrazistego smaki i aromatu tak charakterystycznego dla tej przyprawy. Zależnie od preferencji można ilością przyprawy wzmacniać smak czosnku, bądź jedynie go akcentować.
Gramatura: 55 gCzosnek występuje w ponad dwustu pięćdziesięciu gatunkach i uprawiany jest na całym świecie. Należy obok cebuli do najbardziej popularnych i znanych przypraw.
Jest niezastąpiony do tłustego, wieprzowego mięsa, ale nie tylko. Bardzo dobrze smakuje jako dodatek do mięsa drobiowego czy wołowego, a także ryb. Nadaje się idealnie do zup, sosów czy sałatek. Jest rewelacyjnym dodatkiem do kiełbas czy pasztetów.
Sprawdzi się jako składnik marynat do dań z grilla popularnego greckiego sosu – tzatzyki.
Można nim także aromatyzować ocet i oliwę. Łączy się również doskonale z różnymi warzywami, takimi jak pomidor, ogórek, groch, papryka, bakłażan, cukinia, kalafior, ziemniak, itd.
Zaletą czosnku granulowanego, zamkniętego w szczelnej papierowej torebce jest to, że można nim w błyskawiczny sposób doprawić każdą potrawę. Zawiera on wszystko to, za co kochamy czosnek
Czytaj więcejCzosnek jest szczególnie lubianą i niezwykle chętnie dodawaną przyprawą w polskiej kuchni. Dosypujemy go przede wszystkim do mięsnych dań, jednocześnie nie zapominając o szczypcie w zupach.
Czytaj więcejIdealny mix przypraw z pełnowartościową solą jodowaną to jedne z tych mieszanek, których nie powinno zabraknąć w żadnej kuchni. Codziennie jest okazja, by ich używać.
Czytaj więcej