Jak przyprawiać ryby i owoce morza?
W tradycyjnej kuchni polskiej nie brakuje pomysłów na wykorzystanie ryb. Serwowane są zarówno smażone, pieczone, grillowane i gotowanie na parze. Popularny jest karp w galarecie, ryba po grecku czy
Czytaj więcejAkcent orzeźwiającego aromatu i kwaśnego smaku w Przyprawie do ryb z nutą cytryny Prymat nie tylko poprawi smak potrawy, ale też zneutralizuje specyficzny zapach ryby. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do dań curry oraz owoców morza. W jej skład wchodzą doskonale skomponowane przyprawy, takie jak: koperek, natka pietruszki, rozmaryn, kurkuma, pieprz czarny.
Gramatura: 16 gRyby stanowią podstawę diety człowieka od zarania dziejów, są nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Dostarczają organizmowi białko, sole mineralne oraz witaminy. Spożywanie ich znacznie zmniejsza poziom cholesterolu oraz zapobiega miażdżycy. Dieta bogata w ryby jest elementem profilaktyki przeciwzawałowej i przeciwnowotworowej. Ulegnijmy więc namowom dietetyków i sprawmy, aby pojawiały się jak najczęściej na naszym stole.
Ryby możemy przygotowywać na wiele różnych sposobów, jednak za każdym razem kluczowy jest dobór odpowiednich przypraw. Przyprawą do ryb z nutą cytryny Prymat nacieramy filety rybne przed smażeniem, pieczeniem, duszeniem, grillowaniem lub gotowaniem na parze. Możemy dodać ją także do panierki. Przyprawa ta doskonale komponuje się ze smakiem dorsza, łososia, pstrąga i wielu innych powszechnie lubianych ryb.
W tradycyjnej kuchni polskiej nie brakuje pomysłów na wykorzystanie ryb. Serwowane są zarówno smażone, pieczone, grillowane i gotowanie na parze. Popularny jest karp w galarecie, ryba po grecku czy
Czytaj więcej
Przyprawa do kurczaka, ryb, bigosu czy grilla marki Prymat znajduje się niemal w każdej polskiej kuchni.
Gotowe mieszanki przypraw przeznaczone do konkretnych dań cieszą się niezmiennym zainteresowa