Mieszanki

PRZYPRAWA KEBAB-GYROS

pikantna

Przyprawa kebab-gyros pikantna Prymat doskonale komponuje się z potrawami kuchni orientalnej i daniami z grilla. Sprawdza się także w przypadku tradycyjnym mięsnych dań regionalnych, dodając im pikantność i wyjątkowy aromat.

Gramatura: 30 g

Czy wiesz, że...

Pośród najpopularniejszych potraw tureckich, szczególną popularność poza granicami samej Turcji zyskał sobie kebab – baranina grillowana z pomidorami i papryką. Odpowiada on greckiemu gyros. Na pionowym rożnie, nad otwartym ogniem grilluje się sztuki baraniego mięsa. Następnie ścina zewnętrzną, opieczoną warstwę mięsa i serwuje na gorąco.

Zastosowanie

Do sporządzania potrawy kebab lub gyros stosuje się mięso wołowe, jagnięcinę, baraninę bądź drób. Mięso należy posypać Przyprawą kebab-gyros pikantną Prymat przed smażeniem albo użyć jako składnik marynaty.

Warto wiedzieć

Zarządzaj plikami cookies