Jak przyprawiać ryby i owoce morza?
W tradycyjnej kuchni polskiej nie brakuje pomysłów na wykorzystanie ryb. Serwowane są zarówno smażone, pieczone, grillowane i gotowanie na parze. Popularny jest karp w galarecie, ryba po grecku czy
Czytaj więcejPrzyprawa do ryb i owoców morza Prymat wzbogaca smak i aromat ryb smażonych, pieczonych, gotowanych oraz z rusztu. W jej skład wchodzą doskonale skomponowane przyprawy, takie jak: sól, cebula, gorczyca biała, czosnek, pomidor, owoc kolendry, cukier, natka pietruszki, pieprz czarny, nasiona kopru, kurkuma, imbir oraz pieprz biały.
Gramatura: 20 gRyby stanowią podstawę diety człowieka od zarania dziejów, są nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Dostarczają organizmowi białko, sole mineralne oraz witaminy. Spożywanie ryb znacznie zmniejsza poziom cholesterolu oraz zapobiega miażdżycy. Dieta bogata w ryby jest elementem profilaktyki przeciwzawałowej i przeciwnowotworowej. Ulegnijmy więc namowom dietetyków i sprawmy, aby ryby pojawiały się jak najczęściej na naszym stole.
Ryby możemy przygotowywać na wiele różnych sposobów, jednak za każdym razem kluczowy jest dobór odpowiednich przypraw. Przyprawą do ryb i owoców morza Prymat nacieramy filety rybne przed smażeniem, pieczeniem, duszeniem, grillowaniem lub gotowaniem na parze. Możemy dodać ją także do panierki rybnej. Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat doskonale komponuje się ze smakiem dorsza, łososia, pstrąga i wielu innych powszechnie lubianych ryb.
W tradycyjnej kuchni polskiej nie brakuje pomysłów na wykorzystanie ryb. Serwowane są zarówno smażone, pieczone, grillowane i gotowanie na parze. Popularny jest karp w galarecie, ryba po grecku czy
Czytaj więcej
Przyprawa do kurczaka, ryb, bigosu czy grilla marki Prymat znajduje się niemal w każdej polskiej kuchni.
Gotowe mieszanki przypraw przeznaczone do konkretnych dań cieszą się niezmiennym zainteresowa