Mieszanki

Przyprawa do indyka

i dań z drobiu

Dzięki specjalnie skomponowanej mieszance przypraw, dania na bazie indyka będą smakować doskonale. Uprzednie zamarynowanie indyka w przyprawie Prymat sprawi, że mięso pozostanie soczyste, a mieszanka cebuli, czosnku, słodkiej papryki i suszonych pomidorów podkreśli delikatny smak indyczego mięsa.

Gramatura: 25 g

Czy wiesz, że...

Mięso z indyka jest coraz bardziej cenione w kuchni polskiej. Jest częstym składnikiem różnych diet odchudzających. Chuda pierś z indyka, czy ciemne mięso z udźca są bogate w białko i zawierają niewiele tłuszczu. Mięso z indyka świetnie smakuje duszone, smażone, pieczone oraz gotowane, na przykład na parze.

Zastosowanie

Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat polecana jest szczególnie do sznycli, frykadeli, pieczeni i gulaszu z indyka. Nacieramy nią mięso zaraz przed przygotowaniem lub sporządzamy na jej bazie doskonałą marynatę. Podczas przygotowania piersi z indyka powinniśmy uważać, aby nie zostało one przesuszone. Nie powinniśmy zatem dopuścić do wyciekania soku z mięsa poprzez jego rozbijanie.

Warto wiedzieć

Zarządzaj plikami cookies