Bułka tarta i paniery

Kurczak

panier do drobiu

Dzięki starannie dobranym składnikom Kurczak panier do drobiu Prymat nadaje mięsu niepowtarzalny smak, aromat i wygląd oraz zapobiega nadmiernemu wchłanianiu tłuszczu podczas smażenia. Drób zachowuje wówczas swoją naturalną soczystość. Kurczak panier do drobiu Prymat jest bardzo wygodny w użyciu i pomaga zaoszczędzić czas podczas przygotowywania codziennych posiłków.

Gramatura: 90 g

Czy wiesz, że...

W sztuce kulinarnej panierowaniem określamy czynność polegającą na obtaczaniu produktu przeznaczonego do smażenia w rozmąconym jajku, mące i bułce tartej. Do panieru dodawane są również przyprawy. Efektem finalnym jest chrupiąca, złocista panierka, która stanowi dopełnienie smaku mięsa, ryby, sera lub grzybów.

Zastosowanie

Kurczak panier do drobiu Prymat stosujemy do panierowania wszelkich rodzajów mięs drobiowych, w szczególności do kurczaka. Stosujemy go zamiast bułki tartej. Panierki możemy użyć także do ryb, serów, grzybów i wszystkich innych produktów, którym pragniemy nadać chrupiącą i złocistą powłokę.

Warto wiedzieć

Zarządzaj plikami cookies