Sole

Sól czosnkowa

jodowana

Sól czosnkowa Prymat to przyprawa o charakterystycznym smaku i zapachu. Jest idealnie zharmonizowanym połączeniem soli jodowanej oraz mielonego czosnku. Nieodzowna w kuchni ze względu na cieszące się popularnością połączenie czosnkowego i słonego smaku. Może być oryginalnym składnikiem wielu smacznych potraw mięsnych, rybnych lub przygotowanych na bazie warzyw.

Gramatura: 40 g

Czy wiesz, że...

Sól czosnkową komponuje się, łącząc sól jodowaną oraz mielony czosnek. Sól jodowana jest otrzymywana z wysuszonej soli poddawanej działaniu urządzeń jodujących. To przyprawa uniwersalna i stanowi podstawę przyrządzania wszelkich dań na całym świecie. Czosnek również cieszy się dużą popularnością w kuchni ze względu na charakterystyczny, bardzo intensywny smak. Bardzo wygodną formą jest czosnek mielony, którym bez potrzeby obierania i wyciskania możemy błyskawicznie doprawić przygotowywaną potrawę. Smak tych dwóch przypraw doskonale współgra ze sobą, a więc wygodnym rozwiązaniem okazało się połączenie go w jednej przyprawie.

Zastosowanie

Sól czosnkowa może być stosowana jako substytut zwykłej soli kuchennej. Idealnie nadaje się do nacierania różnych gatunków mięs, drobiu i ryb przed ich przyrządzeniem. Doskonała do aromatycznych sosów, warzyw, grzybów, twarogów, past, sałatek a także do potraw z grilla. Nawet najprostszą kanapkę można urozmaicić dodając do niej sól czosnkową.

Przepisy

z tym produktem

Marynowane steki z polędwicy wołowej z grilla z aromatycznym szpinakiem - Krok po kroku

Średnio Dasz radę 3-4

Grill: Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych - Krok po kroku

Szybko Łatwe 3-4

Świąteczna kaczka pieczona z jabłkami .*.

Szybko Łatwe 1-2

Warto wiedzieć

Ta strona używa cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

Akceptuję