Pieprze

Pieprz zielony

ziarnisty

Pieprz zielony powstaje z niedojrzałych owoców tej samej rośliny co pieprz czarny. Jest niezwykle aromatyczny i mocno pikantny. Nadaje potrawom wyrazistą nutę, która idealnie dopełnia smak potraw duszonych, takich jak gulasze czy sosy. Jest dodawany do sosów mięsnych lub dla dodania ostrzejszej nuty, do sosu beszamelowego. Świetnie komponuje się również z rybami. Pieprz zielony można dodawać także do niektórych deserów, wzbogacając ich smak i nadając im walor estetyczny.

Gramatura: 12 g

Czy wiesz, że...

Pieprz zielony powstaje z niedojrzałych owoców tej samej rośliny, co pieprz czarny, jednak jest od niego nieco delikatniejszy. Pieprz zielony ziarnisty Prymat cechuje intensywny i pikantny smak. Zielone ziarna pieprzu poza walorami smakowymi, mogą stanowić także element dekoracyjny dań.

Zastosowanie

Pieprz zielony jest niezwykle aromatyczny i pikantny. Nadaje potrawom wyrazistą nutę, która idealnie dopełnia smak dań duszonych, takich jak gulasze, potrawki czy mięsne sosy. Może być także używany do nadziewania lub doprawiania pieczonych mięs. Pieprz zielony świetnie pasuje do polędwiczek wieprzowych, schabu, pieczonej wołowiny lub pasztetów. Odświeżająca nuta pieprzu zielonego, wzbogaci dania rybne lub sałatki.

Warto wiedzieć

Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie ze sklepu/naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora Dowiedz się więcej

Ok, rozumiem