Pieprze

Pieprz zielony

ziarnisty

Pieprz zielony ziarnisty Prymat jest niezwykle aromatyczny i pikantny. Nadaje daniom wyrazistą nutę, która idealnie dopełnia smak potraw duszonych, takich jak gulasze czy sosy. Jest dodawany do sosów mięsnych lub dla dodania ostrzejszej nuty, do sosu beszamelowego. Świetnie komponuje się również z rybami. Pieprz zielony ziarnisty Prymat można dodawać także do niektórych deserów, wzbogacając ich smak i nadając im walor estetyczny.

Gramatura: 12 g

Czy wiesz, że...

Pieprz zielony powstaje z niedojrzałych owoców tej samej rośliny, co pieprz czarny, jednak jest od niego nieco delikatniejszy. Zielone ziarna pieprzu poza walorami smakowymi, mogą stanowić także element dekoracyjny dań.

Zastosowanie

Idealnie dopełnia smak dań duszonych, takich jak gulasze, potrawki czy mięsne sosy. Może być także używany do nadziewania lub doprawiania pieczonych mięs. Pieprz zielony ziarnisty Prymat świetnie pasuje do polędwiczek wieprzowych, schabu, pieczonej wołowiny lub pasztetów. Charakterystyczna nuta pieprzu zielonego, wzbogaci dania rybne lub sałatki.

Warto wiedzieć

Zarządzaj plikami cookies