Musztardy

Musztarda francuska

łagodna

Musztarda francuska Prymat charakteryzuje się łagodnym smakiem i gruboziarnistą konsystencją. Kolorowe ziarna gorczycy oraz dodatek octu winnego czynią z niej wyborny dodatek do potraw mięsnych na ciepło i na zimno, a także do serów, jaj oraz sałatek. Musztarda francuska stanowi również atrakcyjny element dekoracyjny potraw.

Gramatura: 185 g

Czy wiesz, że...

Najwięcej musztardy na świecie konsumują Francuzi. Do Polski dotarła ona dzięki Napoleonowi. Na początku zastosowanie musztardy nie było powszechnie znane, a więc serwowano ją na deser, stąd powiedzenie „musztarda po obiedzie”. Gdy odkryto jak doskonale komponuje się ze smakiem dań mięsnych na stałe zagościła na polskich stołach.

Zastosowanie

Musztarda francuska ze względu na dekoracyjny wygląd i łagodny smak doskonale komponuje się ze smakiem delikatnych mięs, takich jak cielęcina. Może być również świetnym dodatkiem do ryb, sosów do mięs i warzyw.

Przepisy

z tym produktem

Wielkanoc: Boczek pieczony w miodzie i musztardzie z marynowanymi borowikami

Średnio Dasz radę 3-4

Warto wiedzieć

Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie ze sklepu/naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora Dowiedz się więcej

Ok, rozumiem