Mieszanki

Przyprawa do ryb

z nutą cytryny

Akcent orzeźwiającego aromatu i kwaśnego smaku w przyprawie do ryb z nutą cytryny nie tylko poprawi smak potrawy, ale też zneutralizuje specyficzny zapach ryby. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do dań curry oraz owoców morza. W jej skład wchodzą doskonale skomponowane przyprawy, takie jak między innymi: koperek, natka pietruszki, rozmaryn, kurkuma, pieprz czarny.

Gramatura: 16 g

Czy wiesz, że...

Ryby stanowią podstawę diety człowieka od zarania dziejów, są nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Dostarczają organizmowi białko, sole mineralne oraz witaminy. Spożywanie ryb znacznie zmniejsza poziom cholesterolu w organizmie człowieka oraz zapobiega miażdżycy. Dieta bogata w ryby jest elementem profilaktyki przeciwzawałowej i przeciwnowotworowej. Ulegnijmy więc namowom dietetyków i sprawmy, aby ryby pojawiały się jak najczęściej na naszym stole.

Zastosowanie

Ryby możemy przygotowywać na wiele różnych sposobów, jednak za każdym razem kluczowy jest dobór odpowiednich przypraw. Przyprawą do ryb nacieramy filety rybne przed smażeniem, pieczeniem, duszeniem, grillowaniem lub gotowaniem na parze. Możemy dodać ją także do panierki rybnej. Przyprawa ta doskonale komponuje się ze smakiem dorsza, łososia, pstrąga i wielu innych powszechnie lubianych ryb.

Przepisy

z tym produktem

Pieczony halibut z sałatką śródziemnomorską

Średnio Dasz radę 3-4

Dzwonka z łososia z grilla z lekką sałatką z pomidorów i bazylii

Średnio Dasz radę 3-4

Warto wiedzieć

Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie ze sklepu/naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora Dowiedz się więcej

Ok, rozumiem