Jak przyprawiać ryby i owoce morza?
W tradycyjnej kuchni polskiej nie brakuje pomysłów na wykorzystanie ryb. Serwowane są zarówno smażone, pieczone, grillowane i gotowanie na parze. Popularny jest karp w galarecie, ryba po grecku czy
Czytaj więcejPrzyprawa do ryb i owoców morza Prymat wzbogaca smak i aromat ryb smażonych, pieczonych, gotowanych oraz z rusztu. W jej skład wchodzą doskonale skomponowane przyprawy, takie jak: sól, cebula, gorczyca biała, czosnek, pomidor, owoc kolendry, cukier, natka pietruszki, pieprz czarny, nasiona kopru, kurkuma, imbir oraz pieprz biały.
Gramatura: 20 gRyby stanowią podstawę diety człowieka od zarania dziejów, są nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Dostarczają organizmowi białko, sole mineralne oraz witaminy. Spożywanie ryb znacznie zmniejsza poziom cholesterolu w organizmie człowieka oraz zapobiega miażdżycy. Dieta bogata w ryby jest elementem profilaktyki przeciwzawałowej i przeciwnowotworowej. Ulegnijmy więc namowom dietetyków i sprawmy, aby ryby pojawiały się jak najczęściej na naszym stole.
Ryby możemy przygotowywać na wiele różnych sposobów, jednak za każdym razem kluczowy jest dobór odpowiednich przypraw. Przyprawą do ryb i owoców morza Prymat nacieramy filety rybne przed smażeniem, pieczeniem, duszeniem, grillowaniem lub gotowaniem na parze. Możemy dodać ją także do panierki rybnej. Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat doskonale komponuje się ze smakiem dorsza, łososia, pstrąga i wielu innych powszechnie lubianych ryb.
W tradycyjnej kuchni polskiej nie brakuje pomysłów na wykorzystanie ryb. Serwowane są zarówno smażone, pieczone, grillowane i gotowanie na parze. Popularny jest karp w galarecie, ryba po grecku czy
Czytaj więcej
Przyprawa do kurczaka, ryb, bigosu czy grilla marki Prymat znajduje się niemal w każdej polskiej kuchni.
Gotowe mieszanki przypraw przeznaczone do konkretnych dań cieszą się niezmiennym zainteresowa