Mieszanki

Przyprawa do ryb

i owoców morza

Przyprawa do ryb Prymat wzbogaca smak i aromat ryb smażonych, pieczonych, gotowanych oraz z rusztu. W jej skład wchodzą doskonale skomponowane przyprawy, takie jak między innymi: gorczyca, słodka papryka, kolendra, bazylia, korzeń lubczyku, tymianek, nasiona kopru, pieprz czarny, kozieradka, sól, a także doskonałe suszone warzywa.

Gramatura: 20 g

Czy wiesz, że...

Ryby stanowią podstawę diety człowieka od zarania dziejów, są nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Dostarczają organizmowi białko, sole mineralne oraz witaminy. Spożywanie ryb znacznie zmniejsza poziom cholesterolu w organizmie człowieka oraz zapobiega miażdżycy. Dieta bogata w ryby jest elementem profilaktyki przeciwzawałowej i przeciwnowotworowej. Ulegnijmy więc namowom dietetyków i sprawmy, aby ryby pojawiały się jak najczęściej na naszym stole.

Zastosowanie

Ryby możemy przygotowywać na wiele różnych sposobów, jednak za każdym razem kluczowy jest dobór odpowiednich przypraw. Przyprawą do ryb nacieramy filety rybne przed smażeniem, pieczeniem, duszeniem, grillowaniem lub gotowaniem na parze. Możemy dodać ją także do panierki rybnej. Przyprawa Prymat doskonale komponuje się ze smakiem dorsza, łososia, pstrąga i wielu innych powszechnie lubianych ryb.

Przepisy

z tym produktem

Sataye z grillowanego łososia norweskiego i tuńczyka

Długo Trudne 3-4

Życie od kuchni: Łosoś norweski gotowany na parze

Szybko Dasz radę 1-2

Pytanie na śniadanie: Pieczony filet z dorsza z sosem majonezowo-musztardowym

Średnio Dasz radę 3-4

Pieczony dorsz w marynacie musztardowo-ziołowej

Średnio Dasz radę 3-4

Grillowane pstrągi z kaparami i chrzanem

Średnio Dasz radę 3-4

Warto wiedzieć

Ta strona używa cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

Akceptuję