Mieszanki

Przyprawa do bigosu

i dań z kapusty

Idealnym dopełnieniem bigosu jest specjalna kompozycja ziół, przypraw i suszonych warzyw. Przyprawa do bigosu Prymat wzbogaca walory smakowe i zapachowe tej potrawy oraz innych dań z kapusty. W skład tej przyprawy wchodzą miedzy innymi: czosnek, kminek, kolendra, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek oraz owoc jałowca.

Gramatura: 20 g

Czy wiesz, że...

Bigos to danie, któremu można przypisać miano naprawdę polskiego. Żadna z potraw nie doczekała się tylu opisów pełnych zachwytu dla smaku i aromatu tego wyśmienitego połączenia kapusty z różnymi mięsiwami. W bigosach Polacy gustowali od bardzo dawna. Była to potrawa uniwersalna, podawana w praktycznie każdym polskim domu. Bigos można było spotkać zarówno na stole włościańskim jak i królewskim. Warto pamiętać czym różni się prawdziwy bigos od potrawy zwanej kapustą. Zasadnicza różnica dotyczy proporcji składników - tradycyjny bigos zawiera więcej mięsa niż kapusty.

Zastosowanie

Kluczem do przygotowania wybornego bigosu są umiejętnie dobrane przyprawy. Stosując mieszankę przyprawową do bigosu nie musimy martwić się o zakup wszystkich pożądanych przypraw. W jednym opakowaniu mamy wszystkie niezbędne przyprawy w idealnych proporcjach. Mieszankę przypraw do bigosu stosować możemy także do innych dań z kapusty, na przykład farszu do pierogów z kapustą i grzybami lub tradycyjnej kapusty z grochem. Najlepiej dodawać ją w połowie gotowania potrawy.

Przepisy

z tym produktem

Bigos z duszonymi żeberkami i pomidorami - Krok po kroku

Długo Dasz radę 3-4

Placki ziemniaczane z kapustą – Krok po kroku

Średnio Łatwe 3-4

Warto wiedzieć

Ta strona używa cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

Akceptuję