Kuchnie Świata

Przyprawa do dań

kuchni chińskiej

Przyprawa do dań kuchni chińskiej to kompozycja aromatycznych ziół i przypraw. W jej składzie znajdują się często wykorzystywane składniki w kuchni chińskiej: cebula, kurkuma, chili, imbir, cynamon, kmin rzymski i kolendra. Dzięki zawartości kurkumy, chili i cynamonu potrawa zyskuje piękny kolor. Cynamon, kmin rzymski oraz kolendra wzbogacą danie korzennymi i pikantnymi nutami. Ta kompozycja orientalnych przypraw zapewni potrawie niezwykle bogaty aromat i smak.

Gramatura: 25 g

Czy wiesz, że...

Kuchnia chińska charakteryzuje się najbardziej zróżnicowanymi smakami i technikami kulinarnymi. Ze względu na swoje bogactwo smaków i dań, należy do jednych z najbardziej popularnych kuchni świata. Najczęściej wykorzystywane w niej składniki to: czosnek, cebula, imbir, chili, różne rodzaje anyżu, cynamon i goździki.

Zastosowanie

Przyprawa do dań kuchni chińskiej jest idealnym dodatkiem do potraw kuchni chińskiej i wietnamskiej. Można ją wykorzystać do mięs, ryb oraz warzyw. Przyprawy można użyć do dań wykorzystując mieszanki warzyw chińskich lub przyrządzając potrawy z woka. Starannie dobrane składniki tej przyprawy zapewnią wyjątkowy smak i aromat przygotowywanych dań inspirowanych kuchnią dalekowschodnią.

Warto wiedzieć

Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie ze sklepu/naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora Dowiedz się więcej

Ok, rozumiem