Aromatyczna i ostra – odkryj ją w kuchni
Pikantne owoce kolendry całej to niezwykła przyprawa – naprawdę warto wypróbować ją w kuchni. W takiej jednak formie jest znana niewielu i korzystają z niej przeważnie wytrawni kucharze.
Czytaj więcejPrzyprawa do dań kuchni meksykańskiej Prymat to kompozycja najczęściej wykorzystywanych w kuchni Tex-Mex warzyw, przypraw i ziół: czosnku, cebuli, pomidorów, chili, papryki, oregano oraz kminku, a także kolendry, gałki muszkatołowej i cynamonu. Czosnek, chili i papryka dodadzą potrawie pikantnego oraz ostrego smaku. Kminek i kolendra wzbogacą danie wyrazistymi nutami, gałka muszkatołowa i cynamon dadzą, tak ceniony w kuchni meksykańskiej, korzenny smak i aromat.
Gramatura: 20 gBogata w smaki i aromaty kuchnia Tex-Mex należy do jednej z najpopularniejszych kuchni na całym świecie. Tradycyjne dania tej kuchni zawierają: czosnek, różne odmiany pikantnych papryczek i pomidory - to te składniki dodają potrawie wyrazistego, charakterystycznego i ostrego smaku. Równie popularne w kuchni meksykańskiej są aromatyczne dodatki, takie jak: kolendra, oregano, kminek oraz przyprawy korzenne: gałka muszkatołowa i cynamon.
Przyprawa do dań kuchni meksykańskiej Prymat jest idealnym dopełnieniem potraw kuchni Tex-Mex. Sprawdzi się w najpopularniejszych daniach, takich jak: burrito, enchilada, taco, chili con carne, fajita.
Pikantne owoce kolendry całej to niezwykła przyprawa – naprawdę warto wypróbować ją w kuchni. W takiej jednak formie jest znana niewielu i korzystają z niej przeważnie wytrawni kucharze.
Czytaj więcejWarto ją mieć pod ręką, gdyż jest niezawodna, gdy błyskawicznie chcemy nadać potrawie nutkę pikanterii. Ta ostra kusicielka w mig sprawi także, że danie nabierze pięknej czerwonej barwy. Przyprawa
Czytaj więcejPieprz niegdyś był ceniony równie wysoko jak złoto. Przez wieki wykorzystywany jako „waluta wymienialna” zarówno na Wschodzie, jak i na Zachodzie. W średniowieczu pieprz był niekiedy stosowany jako
Czytaj więcej