Moc lubczyku uwolniona w gotowaniu
Zioło to dzisiaj obecne jest w niemalże każdym polskim ogrodzie ziołowym. Skorzysta na jego obecności wiele aromatycznych bulionów, rosołów oraz zup warzywnych.
Czytaj więcejZioła kuchni polskiej suszone Prymat to kompozycja najczęściej wykorzystywanych w kuchni polskiej ziół: natki pietruszki, szczypiorku, liści kopru, liści lubczyku, majeranku, tymianku, cząbru i estragonu. Natka pietruszki, liście kopru dodają potrawom nuty świeżości, a szczypiorek wyrazistości i pikantności. Majeranek, tymianek i lubczyk wzbogacają dania aromatem i gorzkawą nutą. Cząber i estragon nadają potrawom lekko korzenny i pikantny smak.
Gramatura: 8 gW wielu tradycyjnych daniach polskich wykorzystuje się przyprawy typowe dla naszej rodzimej kuchni. Do najczęściej stosowanych ziół należy lubczyk, mający wyrazisty i ostry smak – dodawany do zup i potraw z roślin strączkowych. Równie popularny jest majeranek o charakterystycznym, rozpoznawalnym aromacie, chętnie dorzucany do zup i mięs. Często wykorzystywana w kuchni polskiej jest także natka pietruszki jako odświeżający lub ozdobny dodatek do potraw.
Zioła kuchni polskiej suszone Prymat tworzy kompozycja ziół, która jest idealna do delikatnych mięs, dań jednogarnkowych, warzyw oraz zup i bulionów. Świetnie sprawdzi się również do sałatek, twarogu, jajek i masła ziołowego.
Zioło to dzisiaj obecne jest w niemalże każdym polskim ogrodzie ziołowym. Skorzysta na jego obecności wiele aromatycznych bulionów, rosołów oraz zup warzywnych.
Czytaj więcejMajeranek jest tak powszechny w kuchni, że łatwiej jest wymienić potrawy, do których nie jest używany, niż te, w których występuje. Nie obejdzie się bez niego dobry żurek, ziemniaczanka...
Czytaj więcej