Zioła i przyprawy jednorodne

Zioła kuchni polskiej

suszone

Zioła kuchni polskiej suszone Prymat to kompozycja najczęściej wykorzystywanych w kuchni polskiej ziół: natki pietruszki, szczypiorku, liści kopru, liści lubczyku, majeranku, tymianku, cząbru i estragonu. Natka pietruszki, liście kopru dodają potrawom nuty świeżości, a szczypiorek wyrazistości i pikantności. Majeranek, tymianek i lubczyk wzbogacają dania aromatem i gorzkawą nutą. Cząber i estragon nadają potrawom lekko korzenny i pikantny smak.

Gramatura: 8 g

Czy wiesz, że...

W wielu tradycyjnych daniach polskich wykorzystuje się przyprawy typowe dla naszej rodzimej kuchni. Do najczęściej stosowanych ziół należy lubczyk, mający wyrazisty i ostry smak – dodawany do zup i potraw z roślin strączkowych. Równie popularny jest majeranek o charakterystycznym, rozpoznawalnym aromacie, chętnie dorzucany do zup i mięs. Często wykorzystywana w kuchni polskiej jest także natka pietruszki jako odświeżający lub ozdobny dodatek do potraw.

Zastosowanie

Zioła kuchni polskiej suszone Prymat tworzy kompozycja ziół, która jest idealna do delikatnych mięs, dań jednogarnkowych, warzyw oraz zup i bulionów. Świetnie sprawdzi się również do sałatek, twarogu, jajek i masła ziołowego.

Warto wiedzieć

Zarządzaj plikami cookies