Niebo na talerzu, czyli kolorowe i smaczne sałatki
Połączone ze sobą bogactwo smaków, które rodzi się z rozmaicie dobranych kolorowych składników to doskonała propozycja na śniadanie, obiad oraz lekką kolację.
Czytaj więcejSos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat doskonale komponuje się z lekkimi sałatkami na wiosnę i lato. Można przygotować go w prosty sposób, łącząc zawarte w nim zioła i przyprawy nie tylko z oliwą z oliwek i wodą, ale także z jogurtem naturalnym. Sałata polana sosem francuskim zachowuje kruchość i świeżość, a do tego wspaniale smakuje. To doskonała propozycja dla osób ceniących swój czas.
Gramatura: 9 gKuchnia francuska uważana jest za jedną z najlepszych na świecie, kojarzy się z mistrzostwem smaku i aromatu. Jej wielbiciele doceniają ją za dbałość o jakość i świeżość produktów oraz wspaniałe sosy. To właśnie we Francji narodził się wspaniały sos vinaigrette, lekki i doskonały, który stanowi główny dodatek wielu sałatek.
Do Sosu sałatkowego francuskiego vinaigrette Prymat najlepiej pasują wszelkiego rodzaju sałaty: lodowa, głowiasta, pekińska, krucha, masłowa, dekoracyjna zielona i czerwona, czyli lollo rosso, lollo bianco, frisee, czyli karbowana, czy radicchio. Poszatkowane listki sałaty polewamy obficie sosem francuskim, który wcześniej połączyliśmy z wodą i oliwą lub jogurtem. Sałatka powinna zostać wymieszana z sosem ok. 10 minut przed podaniem. Będzie doskonałym dodatkiem do dań obiadowych czy sałatek ze świeżych warzyw. Świetnie komponuje z białym i delikatnym mięsem: rybą i drobiem.
Połączone ze sobą bogactwo smaków, które rodzi się z rozmaicie dobranych kolorowych składników to doskonała propozycja na śniadanie, obiad oraz lekką kolację.
Czytaj więcejKuchnia francuska to przede wszystkim wykwintne połączenia wysokiej jakości produktów. Francuzi znani są ze swojej miłości do dobrego jedzenia.
Czytaj więcej