Papryki

Papryka wędzona

słodka mielona

Papryka wędzona słodka mielona Prymat charakteryzuje się wyraźnym aromatem i słodkawym smakiem. Wyśmienicie komponuje się z daniami z ryb, fasoli, gulaszem oraz gęstymi sosami. Stanowi znakomite uzupełnienie potraw kuchni śródziemnomorskiej, węgierskiej oraz polskiej.

Gramatura: 20 g

Czy wiesz, że...

Uprawy papryki należą do najbardziej rozpowszechnionych na świecie. Jej główni producenci to: Indonezja, Meksyk, Hiszpania, Bułgaria, północna Afryka, Ameryka Południowa oraz Węgry. Spożycie papryki jest nieco większe niż spożycie pieprzu. Jej odmian obecnie możemy naliczyć około dwustu. Wykorzystuje się zarówno owoce dojrzałe (mogą być wówczas czerwone, pomarańczowe, żółte lub purpurowe), jak i niedojrzałe – zielone. Zależnie od tego, jak dużo nasion i ścianek wewnętrznych strąka zostanie dodanych do produktu końcowego, otrzymuje się łagodniejsze lub ostrzejsze odmiany czerwonego proszku.

Zastosowanie

Papryka wędzona słodka mielona Prymat wyśmienicie komponuje się z daniami z ryb, fasoli, gulaszem oraz gęstymi sosami.

Warto wiedzieć

Zarządzaj plikami cookies