Przepis na soczystą karkówkę
To wyjątkowo pyszne i stosunkowo łatwe w przygotowaniu mięso, często goszczące na stołach Polaków. Ładny kawałek karkówki to już połowa kulinarnego sukcesu. Pozostaje tylko dobrze ją doprawić i
Czytaj więcejPrzyprawa do karkówki klasyczna Prymat jest idealna do przygotowania mięsa pieczonego, smażonego, duszonego oraz z grilla. To znakomita mieszanka przypraw, ziół oraz warzyw, dzięki której karkówka nabiera wyjątkowego smaku. W połączeniu z olejem lub oliwą stworzy doskonałą marynatę, która sprawi, że mięso stanie się niezwykle aromatyczne, kruche i jednocześnie soczyste. Można nią marynować cały schab karkowy lub pojedyncze plastry mięsa.
Gramatura: 20 gJednym z najczęściej wybieranych mięs na grilla jest karkówka. Jej szeroka dostępność oraz łatwość przyrządzenia sprawia, że Polacy wprost przepadają za tym właśnie rodzajem mięsa.
Karkówka najlepiej smakuje, gdy zostanie zamarynowana, inaczej szybko wysycha. Pamiętajcie więc, aby ją wcześniej przygotować. Dzięki niej mięso stanie się soczyste i kruche. Przyprawą do karkówki klasycznej Prymat można też doprawić bitki ze schabu karkowego duszone w aromatycznym sosie. Jest ponadto idealna do mięsa pieczonego, smażonego i duszonego.
To wyjątkowo pyszne i stosunkowo łatwe w przygotowaniu mięso, często goszczące na stołach Polaków. Ładny kawałek karkówki to już połowa kulinarnego sukcesu. Pozostaje tylko dobrze ją doprawić i
Czytaj więcej