Czy wiesz, że...
Kotlety z mielonego mięsa wieprzowo-wołowego stanowią tradycyjny element kuchni polskiej. Mięso mielone to doskonała baza do przyrządzenia wielu atrakcyjnych, codziennych posiłków, a wariacje na temat klasycznych „mielonych” nadają się również na wyjątkowe okazje. Przyrządzane w domu są rzeczywiście bardzo smaczne - lubią je dorośli i dzieci. Dlatego w naszej kuchni nie powinno zabraknąć maszynki do mielenia mięsa i odpowiedniej do niego przyprawy.
Zastosowanie
Przyprawę polecamy do przyrządzenia tradycyjnych kotletów wołowych z mięsa wołowego lub wieprzowego. Dodatkowo sprawdza się jako dodatek do wszelkiego rodzaju mięsnego nadzienia i farszu. Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat jest niezastąpiona także do zrazów, pulpetów, klopsów, szaszłyków, pasztetów, pieczeni rzymskiej, a także kuleczek mięsnych chętnie dodawanych na przykład do spaghetti.