Sekret tkwi w marynowaniu
Soczysta, delikatna, krucha i rozpływająca się w ustach pieczeń zawsze wywołuje zachwyt wśród degustatorów. Sekret jej smaku i niezwykłego zapachu skryty jest w sposobie zamarynowania. Aromatyczna
Czytaj więcejMarynata w płynie szlachecka Prymat to wygodny sposób na wzbogacenie smaku i aromatu potraw mięsnych, dzięki płynnej konsystencji marynowanie staje się wyjątkowo proste. Marynata w płynie szlachecka Prymat to oryginalna kompozycja szlachetnych ziół i pachnących przypraw. Inspirowana jest staropolską tradycją kulinarną. Sprawia, że mięso uzyskuje wyjątkowy smak i aromat tradycyjnego, szlacheckiego mięsiwa, pozostając jednocześnie kruche i soczyste.
Gramatura: 66 mlMarynowanie mięs ma już wieloletnią tradycję. Mięso przygotowane w ten sposób jest odpowiednio zakonserwowane, a dodatkowo staje się bardziej aromatyczne, kruche i soczyste. Dzięki odpowiednim przyprawom nabiera ono także doskonałych walorów smakowych. Najlepiej, aby przeznaczone do marynowania mięso było świeże, ponieważ rozmrażane może wydzielać zbyt wiele soków. Kawałki przeznaczone do marynowania powinny być średniej wielkości. Najważniejsze, aby proces marynowania trwał tak długo, aż mięso zdąży nabrać pożądanych właściwości. W zależności od rodzaju mięsa i pożądanego efektu końcowego marynowanie może trwać od kilku do kilkudziesięciu godzin. Po upływie odpowiedniej ilości czasu zamarynowane porcje są idealnie przygotowane do pieczenia, smażenia lub grillowania.
Marynata w płynie szlachecka Prymat jest idealna do wołowiny, dziczyzny, cielęciny i baraniny, także warzyw. Jest od razu po otwarciu gotowa do użycia, nie trzeba mieszać jej z olejem lub oliwą, wystarczy po prostu dokładnie połączyć ją z mięsem.
Soczysta, delikatna, krucha i rozpływająca się w ustach pieczeń zawsze wywołuje zachwyt wśród degustatorów. Sekret jej smaku i niezwykłego zapachu skryty jest w sposobie zamarynowania. Aromatyczna
Czytaj więcej