Sekret tkwi w marynowaniu
Soczysta, delikatna, krucha i rozpływająca się w ustach pieczeń zawsze wywołuje zachwyt wśród degustatorów. Sekret jej smaku i niezwykłego zapachu skryty jest w sposobie zamarynowania. Aromatyczna
Czytaj więcejMarynata do mięs klasyczna Prymat to starannie dobrana mieszanka znakomitych przypraw Prymat, takich jak: gorczyca biała, kozieradka, majeranek, kolendra, liść laurowy, pieprz czarny, ziele angielskie, jałowiec rozmaryn i sól. Ponadto smak i aromat marynaty wzbogacają warzywa suszone: czosnek i cebula. Doprawione i zamarynowane w ten sposób mięso uzyska smaczną i chrupiącą skórkę, a w środku będzie soczyste i kruche.
Gramatura: 20 gMarynowanie mięs ma wieloletnią tradycję. W ten sposób przygotowane mięso jest odpowiednio zakonserwowane, a dodatkowo staje się bardziej aromatyczne, kruche i soczyste. Dzięki odpowiednim przyprawom nabiera ono także doskonałych walorów smakowych. Najlepiej, aby przeznaczone do marynowania mięso było świeże, ponieważ rozmrażane może wydzielać zbyt wiele soków. Kawałki przeznaczone do marynowania powinny być średniej wielkości. Najważniejsze, żeby proces marynowania trwał tak długo, aż mięso nabierze pożądanych właściwości. W zależności od rodzaju mięsa i zamierzonego efektu końcowego marynowanie może trwać od kilku do kilkudziesięciu godzin. Po upływie odpowiedniej ilości czasu zamarynowane porcje są idealnie przygotowane do pieczenia, smażenia lub grillowania.
Marynata do mięs klasyczna Prymat stosowana jest do wszystkich rodzajów mięs, ryb, a nawet warzyw na grilla. Polecana do polędwiczek wieprzowych, szynki, cielęciny, drobiu, łososia i wielu innych. Odrobina oliwy z oliwek oraz Marynaty do mięs klasycznej Prymat wystarczy, aby marynowane mięso nabrało pożądanych walorów.
Soczysta, delikatna, krucha i rozpływająca się w ustach pieczeń zawsze wywołuje zachwyt wśród degustatorów. Sekret jej smaku i niezwykłego zapachu skryty jest w sposobie zamarynowania. Aromatyczna
Czytaj więcej