Sekret tkwi w marynowaniu
Soczysta, delikatna, krucha i rozpływająca się w ustach pieczeń zawsze wywołuje zachwyt wśród degustatorów. Sekret jej smaku i niezwykłego zapachu skryty jest w sposobie zamarynowania. Aromatyczna
Czytaj więcejMarynata do mięs pikantna Prymat pozwoli cieszyć się wyrazistym smakiem przygotowanych mięs. Odpowiednio skomponowana mieszanka pikantnych ziół i przypraw ułatwi przygotowanie potraw i zapewni efekt najlepszy z możliwych. Zawarte w marynacie przyprawy, takie jak papryka słodka, gorczyca biała, chili, pieprz czarny oraz pikantne warzywa suszone sprawiają, że mięso nabiera zdecydowanego i pikantnego smaku.
Gramatura: 20 gMarynowanie mięs ma wieloletnią tradycję. W ten sposób przygotowane mięso jest odpowiednio zakonserwowane, a dodatkowo staje się bardziej aromatyczne, kruche i soczyste. Dzięki odpowiednim przyprawom nabiera ono także doskonałych walorów smakowych. Najlepiej, aby przeznaczone do marynowania mięso było świeże, ponieważ rozmrażane może wydzielać zbyt wiele soków. Kawałki przeznaczone do marynowania powinny być średniej wielkości. Najważniejsze, żeby proces marynowania trwał tak długo, aż mięso nabierze pożądanych właściwości. W zależności od rodzaju mięsa i zamierzonego efektu końcowego marynowanie może trwać od kilku do kilkudziesięciu godzin. Po upływie odpowiedniej ilości czasu zamarynowane porcje są idealnie przygotowane do pieczenia, smażenia lub grillowania.
Aby uzyskać pożądany i intensywny smak mięsa czy warzyw, najpierw marynujemy porcje w oliwie z oliwek oraz Marynacie do mięs pikantnej Prymat. Kilka godzin w chłodzie i ostrych przyprawach sprawi, że smak potraw będzie odpowiednio mocny, pikantny i pobudzający. Marynata do mięs pikantna Prymat jest idealna do wołowiny, dziczyzny, cielęciny, baraniny, a także warzyw. Sprawdzi się doskonale podczas przygotowania pikantnych skrzydełek z kurczaka na grilla.
Soczysta, delikatna, krucha i rozpływająca się w ustach pieczeń zawsze wywołuje zachwyt wśród degustatorów. Sekret jej smaku i niezwykłego zapachu skryty jest w sposobie zamarynowania. Aromatyczna
Czytaj więcej