Sekret tkwi w marynowaniu
Soczysta, delikatna, krucha i rozpływająca się w ustach pieczeń zawsze wywołuje zachwyt wśród degustatorów. Sekret jej smaku i niezwykłego zapachu skryty jest w sposobie zamarynowania. Aromatyczna
Czytaj więcejDobrze przyprawione i przyrządzone mięso to podstawa obiadów zarówno w sezonie grillowym, jak i w pozostałą część roku. Ciemne piwo często bywa składnikiem marynat. Dlatego też Marynata o smaku ciemnego piwa Prymat to ukłon w kierunku miłośników piwnych smaków i ciekawych nowinek kulinarnych. To idealnie skomponowana mieszanka ziół i przypraw, która nada głęboki, nieco dymny i karmelowy smak każdej przygotowanej przez nas potrawie. Kompozycja sprawdzi się nie tylko jako dodatek do mięs, ale także do warzyw, dzięki czemu zachwycimy naszą rodzinę i przyjaciół także na wegetariańskiej uczcie.
Marynata o smaku ciemnego piwa to połączenie słodkiej papryki, aromatycznej cebulki, wyrazistej mielonej gorczycy białej, suszonego czosnku, majeranku i pieprzu, które razem tworzą idealną mieszankę do wołowiny, wieprzowiny czy drobiu. Wśród składników znajdziemy także dodatek karmelizowanego cukru nadający potrawom lekko dymny i słodkawy aromat. Odrobina ziela angielskiego, liścia laurowego i soli podkreśla wyjątkowy smak przyrządzanych dań, dzięki czemu gotowanie będzie prawdziwą przyjemnością. Marynata o smaku ciemnego piwa nie zawiera alkoholu, sztucznych konserwantów, barwników ani glutaminianu sodu, dzięki czemu można przyprawić nią dania także dla młodszych członków rodziny.
Gramatura: 20 g
Czy wiesz, że dodanie łyżeczki octu do marynaty o smaku ciemnego piwa sprawi, że mięso będzie bardziej kruche i delikatne? Mimo swojego charakterystycznego, ostrego smaku dodatek nie będzie wyczuwalny w potrawie, doda jej zaś prawdziwej głębi smaku i przyczyni się do szybszego przeniknięcia smaków oraz aromatów przypraw do dania.
Marynatę o smaku ciemnego piwa łączymy z pięcioma łyżkami oliwy z oliwek lub oleju roślinnego, a następnie dokładnie mieszamy aż do połączenia składników. Gotową mieszanką nacieramy oczyszczone mięso i odstawiamy do lodówki na około dwie godziny. Im dłużej mięso będzie się marynowało, tym nasze danie nabierze głębszego smaku i będzie aromatyczniejsze. Przyprawa nadaje się idealnie do każdego rodzaju ulubionych mięs – wołowiny, wieprzowiny czy drobiu – oraz do warzyw. Cukinia, bakłażan czy papryka otoczone marynatą o smaku ciemnego piwa uświetnią każdego wegetariańskiego grilla.
Soczysta, delikatna, krucha i rozpływająca się w ustach pieczeń zawsze wywołuje zachwyt wśród degustatorów. Sekret jej smaku i niezwykłego zapachu skryty jest w sposobie zamarynowania. Aromatyczna
Czytaj więcej