Sekret tkwi w marynowaniu
Soczysta, delikatna, krucha i rozpływająca się w ustach pieczeń zawsze wywołuje zachwyt wśród degustatorów. Sekret jej smaku i niezwykłego zapachu skryty jest w sposobie zamarynowania. Aromatyczna
Czytaj więcejMarynata w płynie pikantna Prymat pozwoli cieszyć się doskonale pikantnym smakiem. Dzięki płynnej konsystencji marynowanie staje się szybkie i wyjątkowo proste. Odpowiednio skomponowana mieszanka pikantnych ziół z wyraźnym akcentem chili ułatwi przygotowanie potraw grillowych, smażonych i pieczonych. Dzięki niej mięso będzie soczyste i jednocześnie pikantne.
Gramatura: 66 mlMarynowanie mięs ma już wieloletnią tradycję. W ten sposób przygotowane mięso jest odpowiednio zakonserwowane, a dodatkowo staje się bardziej aromatyczne, kruche i soczyste. Dzięki odpowiednim przyprawom nabiera ono także doskonałych walorów smakowych. Najlepiej, aby przeznaczone do marynowania mięso było świeże, ponieważ rozmrażane może wydzielać zbyt wiele soków. Kawałki przeznaczone do marynowania powinny być średniej wielkości. Najważniejsze, aby proces marynowania trwał tak długo, aż mięso nabierze pożądanych właściwości. W zależności od rodzaju mięsa i pożądanego efektu końcowego marynowanie może trwać od kilku do kilkudziesięciu godzin. Po upływie odpowiedniego czasu zamarynowane porcje są idealnie przygotowane do pieczenia, smażenia lub grillowania.
Marynata w płynie pikantna Prymat jest idealna do wołowiny, dziczyzny, cielęciny i baraniny, a także warzyw. Pikantna marynata jest od razu po otwarciu gotowa do użycia, nie trzeba mieszać jej z olejem lub oliwą, wystarczy po prostu dokładnie zalać nią mięso. Zamarynowane w niej kawałki mięsa uzyskają pikantną, chrupiącą skórkę, a w środku pozostaną soczyste. Marynata doskonale nadaje się również do marynowania warzyw na grilla. Można zastosować ją również do dań smażonych oraz gulaszu typu węgierskiego.
Soczysta, delikatna, krucha i rozpływająca się w ustach pieczeń zawsze wywołuje zachwyt wśród degustatorów. Sekret jej smaku i niezwykłego zapachu skryty jest w sposobie zamarynowania. Aromatyczna
Czytaj więcej