Sekret tkwi w marynowaniu
Soczysta, delikatna, krucha i rozpływająca się w ustach pieczeń zawsze wywołuje zachwyt wśród degustatorów. Sekret jej smaku i niezwykłego zapachu skryty jest w sposobie zamarynowania. Aromatyczna
Czytaj więcejMarynata w płynie klasyczna Prymat to kompozycja smakowa składająca się między innymi z aromatycznej papryki, majeranku, ziela angielskiego, liścia laurowego i natki pietruszki. To wygodny i szybki sposób na wzbogacenie smaku i aromatu potraw mięsnych. Dzięki płynnej konsystencji marynowanie staje się wyjątkowo proste. Aby grillowane, smażone lub pieczone specjały zachwycały najlepszym smakiem i aromatem, pamiętajmy o Marynacie w płynie klasycznej Prymat. Doprawione i zamarynowane mięsiwo uzyska smaczną i chrupiącą skórkę, a w środku będzie soczyste i kruche.
Gramatura: 66 mlMarynowanie mięs ma już wieloletnią tradycję. W ten sposób przygotowane jest odpowiednio zakonserwowane, a dodatkowo staje się bardziej aromatyczne, kruche i soczyste. Dzięki odpowiednim przyprawom nabiera ono także doskonałych walorów smakowych. Najlepiej, aby przeznaczone do marynowania mięso było świeże, ponieważ rozmrażane może wydzielać zbyt wiele soków. Kawałki przeznaczone do marynowania powinny być średniej wielkości. Najważniejsze, aby proces marynowania trwał tak długo, aż mięso zdąży nabrać pożądanych właściwości. W zależności od rodzaju mięsa i zamierzonego efektu końcowego marynowanie może trwać od kilku do kilkudziesięciu godzin. Po upływie odpowiedniego czasu zamarynowane porcje są idealnie przygotowane do pieczenia, smażenia lub grillowania.
Marynata w płynie klasyczna Prymat jest od razu po otwarciu gotowa do użycia, nie trzeba mieszać jej z olejem lub oliwą, wystarczy po prostu dokładnie zalać nią mięso. Zamarynowane w niej udka lub podudzia z kurczaka upieczone na grillu lub w piekarniku uzyskają pikantną, chrupiącą skórkę, a w środku pozostaną soczyste. Marynata ta doskonale nadaje się również do marynowania warzyw na grilla. Można zastosować ją także do dań smażonych oraz gulaszu typu węgierskiego.
Soczysta, delikatna, krucha i rozpływająca się w ustach pieczeń zawsze wywołuje zachwyt wśród degustatorów. Sekret jej smaku i niezwykłego zapachu skryty jest w sposobie zamarynowania. Aromatyczna
Czytaj więcej