Kuchnie Świata

Przyprawa do dań

kuchni meksykańskiej

Przyprawa do dań kuchni meksykańskiej to kompozycja najczęściej wykorzystywanych w kuchni Tex-Mex warzyw, przypraw i ziół: czosnku, cebuli, pomidorów, chili, papryki, oregano oraz kminku, a także kolendry, gałki muszkatołowej i cynamonu. Czosnek, chili i papryka dodadzą potrawie pikantnego oraz ostrego smaku. Kminek i kolendra wzbogacą danie wyrazistymi nutami, gałka muszkatołowa i cynamon dadzą, tak ceniony w kuchni meksykańskiej, korzenny smak i aromat.

Gramatura: 20 g

Czy wiesz, że...

Bogata w smaki i aromaty kuchnia Tex-Mex należy do jednej z najpopularniejszych kuchni na całym świecie. Tradycyjne dania tej kuchni zawierają: czosnek, różne odmiany pikantnych papryczek i pomidory - to te składniki dodają potrawie wyrazistego, charakterystycznego i ostrego smaku. Równie popularne w kuchni meksykańskiej są aromatyczne dodatki, takie jak: kolendra, oregano, kminek oraz przyprawy korzenne: gałka muszkatołowa i cynamon.

Zastosowanie

Przyprawa do dań kuchni meksykańskiej jest idealnym dopełnieniem potraw kuchni Tex-Mex. Sprawdzi się w najpopularniejszych daniach, takich jak: burrito, enchilada, taco, chili con carne, fajita.

Warto wiedzieć

Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie ze sklepu/naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora Dowiedz się więcej

Ok, rozumiem