Inne

Cebulka

smażona

Cebulka smażona Prymat to aromatyczny i smaczny dodatek do wielu potraw. Jest idealnie wysmażona, złocista i krucha. Po usmażeniu cebula częściowo traci ostry smak i staje się bardziej łagodna, a jednocześnie lekko słodka. Możemy dodawać ją zarówno do dań mięsnych, rybnych, jak i warzywnych. Tak lubiany smak cebulki z patelni mamy na wyciągniecie ręki bez konieczności krojenia i podsmażania. Dzięki temu szybko i wygodnie ożywimy smak przyrządzanych potraw.

Gramatura: 300 g

Czy wiesz, że...

Cebula ze względu na to, że jest znana już od ponad 5000 lat uznawana jest za jedną z najstarszych roślin warzywnych, które są uprawiane przez człowieka. Z Azji Środkowej trafiła prawdopodobnie do Chin. Do Europy przywiozły ją dopiero legiony rzymskie. Współcześnie uprawia się ją na globalną skalę we wszelkich zakątkach świata, od Holandii po Hiszpanię i od Stanów Zjednoczonych po Australię. Ze względu na jej intensywny smak jest podstawowym składnikiem w kuchniach całego świata.

Zastosowanie

Cebulka smażona to doskonały pomysł, aby błyskawicznie podkreślić smak zup, sosów, ziemniaków, pierogów czy knedli. Możemy stosować ją zarówno na zimno, np. do sałatek czy kanapek, jak i na ciepło jako chrupiący dodatek do zapiekanek, hot-dogów, kebabów czy hamburgerów.

Ta strona używa cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

Akceptuję