Zioła liofilizowane

Natka pietruszki

Zioła liofilizowane

Natka pietruszki liofilizowana Prymat ma charakter uniwersalny i doskonale harmonizuje z różnymi smakami wielu potraw. Polecamy ją zwłaszcza do zup, sosów, sałat, pasztetów i surówek. Jest niezbędna w każdej kuchni, nie tylko ożywia wygląd przygotowywanych dań, czyniąc je bardziej apetycznymi, ale także wydziela bardzo przyjemną woń. Natka pietruszki liofilizowana jest niezastąpiona w okresie zimowym.

Gramatura: 15 g

Czy wiesz, że...

Grecy wysiewali pietruszkę i rutę wzdłuż grządek z ziołami i stąd wzięło się powiedzenie "być przy pietruszce i rucie", co oznacza rozpoczęcie jakiejś roboty, interesu. Ponadto używali jej do plecionek i girland na przyjęcia. Ich woń miała zniechęcać do nadmiernego picia wina oraz usuwać nieprzyjemne zapachy. Pietruszka uprawiana jest praktycznie w całej Europie, a także w Ameryce Północnej, Ameryce Południowej i Australii.

Zastosowanie

Natkę pietruszki z powodzeniem dodaje się do sałatek i surówek, posypuje się nią kanapki, potrawy z jaj, zupy jarzynowe, ryby i gotowane ziemniaki. Natkę można dodać do majonezu i wielu klasycznych sosów. Jest niezastąpionym dodatkiem do pasztetu.

Przepisy

z tym produktem

Doradca Smaku, odc. 11: Zupa de picadillo

Średnio Łatwe 1-2

Doradca Smaku, odc. 27: Domowy pasztet z królikiem

Średnio Dasz radę 3-4

Doradca Smaku, odc. 21: Grzyby po prowansalsku

Średnio Dasz radę 1-2

Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie ze sklepu/naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora Dowiedz się więcej

Ok, rozumiem