Dobrze przyprawiony kebab-gyros
Obfita, smaczna i pachnąca odpowiednio dobranymi przyprawami! Tak właśnie w skrócie można opisać kuchnię orientalną, w której swobodne łączenie smaków i składników, pozwoli wyczarować prawdziwe
Czytaj więcejPrzyprawa kebab-gyros Prymat to kompozycja uwydatniająca walory smakowe i zapachowe dań kuchni tureckiej. W skład mieszanki wchodzą intensywne w smaku przyprawy, takie jak: papryka słodka, gorczyca, kolendra, majeranek, jałowiec, rozmaryn, pieprz czarny, chili, ziele angielskie oraz gałka muszkatołowa. Przyprawa kebab-gyros nadaje mięsu orientalny, wyrazisty charakter. Teraz dostępna jest w dużym, ekonomicznym opakowaniu XL.
Gramatura: 70 gZa najpopularniejszą potrawę turecką bez wątpienia można uznać kebab, czyli grillowaną baraninę z pomidorami i papryką. Co ciekawe, danie to odpowiada greckiemu gyrosowi. Na pionowym rożnie, nad otwartym ogniem, grilluje się baraninę, a następnie odcina się zewnętrzną, opieczoną warstwę mięsa i serwuje na gorąco.
Do sporządzania potrawy kebab lub gyros stosuje się mięso wołowe, jagnięcinę, baraninę lub drób. Mięso należy posypać przyprawą przed smażeniem albo użyć jako składnika marynaty.
Obfita, smaczna i pachnąca odpowiednio dobranymi przyprawami! Tak właśnie w skrócie można opisać kuchnię orientalną, w której swobodne łączenie smaków i składników, pozwoli wyczarować prawdziwe
Czytaj więcej