Musztardy

Musztarda pomidorowa

łagodna

Musztarda pomidorowa Prymat stanowi idealnie zbilansowane połączenie smaku tradycyjnego, lekko pikantnego produktu na bazie gorczycy oraz słodko-kwaśnych, aromatycznych pomidorów. Dzięki swojej uniwersalności musztarda ta świetnie sprawdzi się w naszej kuchni jako dodatek do potraw z każdego zakątka świata. Chętnie serwujemy ją z amerykańskimi hot-dogami, hamburgerami czy kanapkami z tradycyjną pieczenią wieprzową lub podajemy w formie kremowego dressingu do podkreślenia smaku sałat z chrupiącymi, sezonowymi warzywami. Musztarda pomidorowa Prymat nadaje się również idealnie zarówno do dań na ciepło, jak i zimnych przekąsek na imprezę lub grilla.

W musztardzie pomidorowej Prymat umieszczono same naturalne składniki bez dodatku sztucznych konserwantów, barwników czy glutaminianu sodu. W tym wyjątkowym połączeniu kulinarnym znajdziemy ziarna delikatnej białej gorczycy oraz jej czarną, pikantną odmianę, słodko-kwaśny koncentrat pomidorowy nadający naturalny, warzywny aromat, mieszankę pachnących przypraw wzbogacających smak produktu, a także odrobinę octu, soli i nadającego słodyczy cukru. Do musztardy pomidorowej Prymat dodano również kwasek cytrynowy, który jest naturalnym składnikiem przedłużającym trwałość produktu, oraz organiczny koncentrat z czarnej marchwi, zapewniający jeszcze bardziej apetyczną barwę naszym potrawom.

 

Gramatura: 185 g

Czy wiesz, że...

Czy wiesz, że kiedyś pomidora nazywano „złotym jabłkiem” i uważano za boski owoc? Było to spowodowane jego żółto-złocistą barwą oraz wyjątkowo intensywnym zapachem i aromatem. Musztarda pomidorowa Prymat zachowała ten słodko-kwaśny charakter, który do dziś podkreśla smak wszystkich naszych potraw i zachwyca gości.

Zastosowanie

Zaskoczmy naszych bliskich wyjątkowo aromatycznym sosem do mięsa na bazie musztardy pomidorowej Prymat z dodatkiem śmietany, mąki i bulionu. Gotowy sos ma niezwykle kremową konsystencję i idealnie nadaje się do zaserwowania z pieczonym mięsem lub zimnymi przekąskami – na przykład pikantnymi, panierowanymi skrzydełkami kurczaka. Warto wykorzystać go również do potraw ziemniaczanych, takich jak kopytka, pyzy czy kartacze z mięsem. Musztarda pomidorowa Prymat dodaje wszystkim daniom słodko-kwaśnego smaku, który przypadnie do gustu nawet największym koneserom.

Zarządzaj plikami cookies