Najbardziej kremowa musztarda
Najłagodniejsza i najbardziej kremowa musztarda swoją konsystencję i bardzo delikatny smak zawdzięcza bardzo drobno roztartym ziarnom gorczycy białej. Jej jasny, subtelny kolor to z kolei zasługa
Czytaj więcejMusztarda kremska Prymat swój wysublimowany i delikatny smak zawdzięcza mocno roztartym ziarnom białej gorczycy. Doskonale podkreśla walory dań przyrządzonych zarówno na zimno, jak i na gorąco.
Gramatura: 185 g
Podstawowym elementem musztardy są ziarna gorczycy białej lub czarnej. Musztarda znana była już w czasach starożytnych. Stosowano ją zarówno jako lekarstwo, jak i przyprawę. Receptura nie zaginęła w mrokach średniowiecza, a w XIV wieku upowszechniła się nawet profesja musztardnika. Wszystko to za sprawą papieża Jana XXII, który chcąc znaleźć posadę dla swego bratanka mianował go swoim osobistym specjalistą od musztardy. Od tej pory musztarda pojawiała się w coraz to nowych wariantach smakowych. Wszystko po to, by zaspokoić podniebienia smakoszy.
Musztarda kremska Prymat nadaje wyrazisty smak i aromat sosom do sałatek. Stanowi również apetyczny dodatek do wędlin oraz żółtego sera. Jest niezastąpionym składnikiem potraw grillowych.
Najłagodniejsza i najbardziej kremowa musztarda swoją konsystencję i bardzo delikatny smak zawdzięcza bardzo drobno roztartym ziarnom gorczycy białej. Jej jasny, subtelny kolor to z kolei zasługa
Czytaj więcej