Musztardy

Musztarda czosnkowa

łagodna

Wielu potraw nie sposób wyobrazić sobie bez dodatku aromatycznej, lekko pikantnej musztardy, która nadaje wyrazistość grillowanym mięsom, wiosennym sałatkom czy zapiekankom z dodatkiem ulubionych warzyw. Oprócz tradycyjnych wersji tego produktu chętnie sięgamy po nowe warianty smakowe i eksperymentujemy w kuchni z niebanalnymi połączeniami. Musztarda czosnkowa Prymat w subtelny sposób dodaje wyrazistości wszystkim potrawom, z którymi ją połączymy. Taki dodatek do dań przypadnie do gustu nawet największym koneserom subtelnych i niebalnalnych połączeń smakowych.

W składzie Musztardy czosnkowej Prymat znajdziemy same naturalne składniki. Są to między innymi: ziarna delikatnej, białej gorczycy, lekko pikantny suszony czosnek, kurkuma, aromatyczna cebulka, a także dodatek octu, cukru i soli, które wzbogacają aromat produktu oraz nadają mu głębi. Wszystkie składniki zostały skomponowane w taki sposób, by całość nie zdominowała smaku przygotowanych przez nas potraw, a jedynie subtelnie go podkreśliła. Dodatek musztardy sprawia, że dania zachwycają naszych bliskich swoim niezwykłym aromatem podczas rodzinnych uroczystości czy codziennych posiłków. Musztarda czosnkowa Prymat nie zawiera sztucznych barwników, konserwantów ani glutaminianu sodu. Dzięki temu jej smak i skład są w stu procentach naturalne.

Gramatura: 185 g

Czy wiesz, że...

Czy wiesz, że białe ziarna gorczycy są łagodniejsze w smaku niż ciemne? W musztardzie czosnkowej znajdziemy jasną odmianę – dzięki temu smak oraz aromat jest delikatny. Ponadto Musztarda czosnkowa Prymat ma charakterystyczny smak, który sprawdzi się jako dodatek do wielu potraw – mięs, warzyw czy zimnych przekąsek.

Zastosowanie

Musztarda czosnkowa Prymat może stanowić bazę aromatycznych sosów do sałatek bądź zapiekanek. Wystarczy zmieszać dwie łyżeczki produktu z pięcioma porcjami oliwy bądź ulubionego oleju, do całości wcisnąć sok z ćwiartki cytryny, a następnie doprawić ulubionymi ziołami. Kremowy dressing nadaje potrawom aksamitną konsystencją i dodaje jej wyrazistego smaku. Warto także zrobić sos z Musztardą czosnkową Prymat do ziemniaczanej zapiekanki z cebulką i kiełbasą lub dodać kilka łyżek wspomnianego produktu do marynaty, którą obłożymy mięso przygotowywane do grillowania.

Zarządzaj plikami cookies