Mieszanki

Przyprawa do ziemniaków i frytek

Tuba

Przyprawa do frytek Prymat na zawsze zmieniła nasze postrzeganie ziemniaków. Ziemniaki są obecne praktycznie w każdym miejscu na świecie. Ludzie od lat znają i korzystają z miliona rozwiązań, jakie dają te warzywa. Dlatego też została opracowana specjalna mieszanka ziół, przypraw i suszonych warzyw, która pozwala wydobyć z ziemniaków to, co najlepsze. Wygodna tuba z trójstopniowym systemem dozowania sprawia, że przyprawianie jest jeszcze łatwiejsze i wygodniejsze.

 

Frytki są doskonałym rozwiązaniem zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci, które potrafią być bardzo wybredne, ale frytki zawsze chętnie zjedzą. Zwykle frytki jadamy z solą i ewentualnie z keczupem. Jednak warto wiedzieć, że można je też przyprawić w ciekawy sposób. W skład Przyprawy do frytek i ziemniaków Prymat wchodzą m.in. sól, papryka słodka, cebula czy czosnek. Ta mieszanka nadaje ziemniakom niepowtarzalny charakter, a tak przyrządzane frytki komponują się świetnie z różnego rodzaju dodatkami. Sprawdzają się świetnie jako przekąska w trakcie dnia pomiędzy posiłkami, ale również podczas spotkania z przyjaciółmi. Dobrze doprawione frytki świetnie komponują się zarówno z sałatkami, jak i z dorodną sztuką mięsa. Przyprawa do frytek i ziemniaków daje w kuchni wiele możliwości tworzenia potraw z ziemniaków.

 

Gramatura: 100 g

Czy wiesz, że...

Frytki to potrawa, która kojarzona jest z kuchnią amerykańską, co niekoniecznie jest prawdą. Obecnie możemy je znaleźć w każdym miejscu, ponieważ są znane i lubiane na całym świecie. Można podawać je w towarzystwie świeżych warzyw, takich jak sałata czy pomidory, ale także jako dodatek do schabowego lub udka z kurczaka. Możemy je jeść z różnymi sosami, które dodatkowo wzbogacają walory smakowe klasycznych frytek ziemniaczanych.

Zastosowanie

Przyprawa do frytek i ziemniaków Prymat wspaniale uzupełnia smak potrawy niezależnie od tego, w jaki sposób została przygotowana, czy to smażona, czy pieczona. Przyprawa do frytek i ziemniaków z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom kuchni wege, jak i klasycznych zapiekanek czy placków ziemniaczanych.  Świetnie komponuje się też z batatami, pietruszką, marchewką, pasternakiem, a nawet burakiem. Wystarczy pokroić warzywa w słupki i podpiec w piekarniku. To doskonała alternatywa dla klasycznych frytek z ziemniaków i dowód na to, że kuchnia warzywna nie musi być nudna i przewidywalna.

Zarządzaj plikami cookies