Mieszanki

Przyprawa do wątróbki

klasyczna

Przyprawa do wątróbki Prymat to klasyczna, prosta mieszanka pełna domowego, autentycznego smaku. Idealnie dobrana kompozycja wydobywa to, co najlepsze z tradycyjnego dania. Nie może w niej zabraknąć aromatycznej cebulki, lekko słodkawego majeranku czy wyjątkowo wyrazistego pieprzu. Delikatnie wyczuwalny aromat jabłka i natki pietruszki doskonale równoważy intensywność wątróbki.

Mieszanka została pozbawiona zbędnych dodatków. To właśnie naturalne składniki odpowiadają za prawdziwie domowy smak. Przyprawa do wątróbki Prymat sprawia, że danie jest maksymalnie proste w przygotowaniu – wystarczy jedynie dodać odpowiednią ilość do mięsa.

 

 

 

Gramatura: 20 g

Czy wiesz, że...

Wątróbka była kiedyś uznawana za lekarstwo. Już w starożytnym Egipcie czy Grecji wierzono, że spożywanie mięsa poprawia wzrok i leczy anemię. Dzisiaj wiemy, że to zasługa dużej ilości witaminy A, która jest kluczowa dla prawidłowego widzenia – szczególnie w warunkach słabego oświetlenia. Wątróbka jest też doskonałym źródłem żelaza, niezbędnego w walce z anemią.

Zastosowanie

Oprócz wątróbki przyprawa doskonale podkreśli smak duszonego mięsa z cebulką lub w sosie własnym. Świetnie wzbogaci też swoim aromatem pieczoną karkówkę, schab, żeberka czy udka z kurczaka. Nic nie stoi na przeszkodzie, by dodać ją także do dań jednogarnkowych – bigosu, leczo albo fasolki po bretońsku. Dodatkowo mieszanka idealnie uzupełni mięsne farsze, zupy i pasztety – szczególnie na bazie wątróbki.

Zarządzaj plikami cookies