Mieszanki

Przyprawa do sosu po bolońsku

i dań kuchni włoskiej

Zamień codzienny posiłek w smakowitą podróż do słonecznej Italii! Przyprawa do sosu po bolońsku to doskonały sposób na szybkie i łatwe przygotowanie klasycznego włoskiego dania w domowym zaciszu. Starannie dobrana mieszanka ziół i przypraw sprawi, że Twój sos nabierze głębokiego, aromatycznego smaku, który przywodzi na myśl włoskie wakacje. Wystarczy dodać ją do smażonego mięsa i pomidorowej bazy, by uzyskać pełnię bolońskiego charakteru – pysznie, aromatycznie i bez zbędnego wysiłku!

Gramatura: 20 g

Czy wiesz, że...

Choć sos boloński (ragù alla bolognese) pochodzi z regionu Emilia-Romania, tradycyjnie nie podaje się go z makaronem spaghetti! Włosi łączą go najczęściej z makaronem tagliatelle, który lepiej zatrzymuje gęsty, mięsisty sos. Spaghetti bolognese to wynalazek poza Włochami – spopularyzowany głównie przez Brytyjczyków.

Zastosowanie

Przyprawa pasuje do wszelkich włoskich sosów i dań, głównie na bazie pomidorów.

Zarządzaj plikami cookies