Grill

Stek

z grilla

Stek z grilla Prymat to nieodzowny kulinarny partner steków i medalionów z polędwicy wołowej. To starannie dobrana kompozycja grubo mielonych przypraw oraz drobno rozgniecionego rozmarynu, która zapobiega przypiekaniu się mięsa na grillu. Ponadto mieszanka zawiera gorczycę, dzięki której nie musimy już dodawać musztardy, a także czosnek i paprykę słodką, przez co mięso nabiera wspaniałego aromatu podczas grillowania.

Gramatura: 20 g

Czy wiesz, że...

Uroki grilla dostrzegali już starożytni Grecy i Rzymianie, znani z obżarstwa do nieprzytomności, oraz Japończycy, którzy od tysięcy lat przyrządzali mięso w porcelanowym naczyniu do wędzenia zwanym podejrzanie „zielonym jajem”. Wynalezienie garnka ok. 6000 roku przed naszą erą oznaczało koniec mody na prehistorycznego grilla. Nowe, coraz bardziej wyrafinowane, sposoby gotowania odsunęły w mrok mięsiwa i inne specjały przyrządzane na otwartym ogniu. Swoje odrodzenie grill zawdzięcza Kolumbowi i odkryciu Ameryki. Gdy w latach 1700 hiszpańscy odkrywcy zawitali na wybrzeża Karaibów, tamtejsi gościnni Indianie zaprosili ich z miejsca na grilla. Nic więc dziwnego, że barbecue ma dziś tak ważne miejsce w amerykańskiej kulturze. Oczywiście, grillowanie jest jedną z ulubionych rozrywek nie tylko Amerykanów. Wspólne grillowanie jest przecież idealną okazją, w której gromadzimy całą rodzinę oraz przyjaciół i wspólnie biesiadujemy w przyjaznej, luźnej atmosferze.

Zastosowanie

Przyprawa Stek z grilla Prymat jest idealna do mięsa wołowego, które można przyrządzić na grillu. Szczególnie polecana jest do polędwicy, rostbefu lub antrykotu.

 

Warto wiedzieć

Zarządzaj plikami cookies