Wszystkie smaki grilla – klasyczny, ziołowy, pikantny
Nikt zapewne nie uwierzy, ale tradycja grillowania i biesiadowania na świeżym powietrzu pochodzi naprawdę z dawnych czasów.
Czytaj więcejKurczak z grilla Prymat nadaje potrawom z drobiu niesamowity smak i aromat. W skład mieszanki wchodzą różnorodne przyprawy i zioła, między innymi: sól, papryka słodka i chili, cebula, czosnek, kolendra, kminek oraz ziele angielskie. Tak starannie dobrana mieszanka gwarantuje w kuchni pełen sukces.
Gramatura: 25 gHistoryczne źródła grillowania sięgają dalekiej przeszłości i kierują nas bezpośrednio do odkrycia ognia. I chociaż wtedy jeszcze nie grillowano, to niewątpliwie smak potraw pieczonych na ogniu został poznany właśnie wtedy. Początki tego procederu związane są z polowaniami na mamuty. Pewnego razu kawałek mięsa wpadł do ogniska… i w ten sposób odkryto smak grillowanego mięsa. Co prawda w muzeach archeologicznych brak prototypów grilla, choć niektóre znaleziska nasuwają liczne przypuszczenia. Od kiedy grill wszedł do naszej kultury na dobre, wiele zmieniło się w stylu biesiadowania. Gdy tylko nadchodzą cieplejsze dni wstajemy od domowego stołu, rozpalamy na świeżym powietrzu grilla i przenosimy się z całą rodziną i przyjaciółmi do ogrodu.
Kurczak z grilla Prymat to starannie dobrana kompozycja ziół i przypraw, która podkreśli smak drobiu. Wyszukany aromat przyprawy doskonale wzbogaca dania z drobiu przygotowane na ruszcie lub patelni. Dzięki tej przyprawie czas spędzony na wspólnym biesiadowaniu będzie wyjątkowy nie tylko ze względu na doborowe towarzystwo, ale także wyborny smak przygotowanych potraw.
Nikt zapewne nie uwierzy, ale tradycja grillowania i biesiadowania na świeżym powietrzu pochodzi naprawdę z dawnych czasów.
Czytaj więcejDania z drobiu bardzo często goszczą na polskich stołach. Są również uwielbiane w innych kuchniach świata. Głównie dlatego, że mięso drobiowe jest bardzo delikatne, a zarazem ma nieograniczone
Czytaj więcej