Karkówka – najlepsza z grilla!
Gdy tylko popołudnia i wieczory stają się ciepłe, w ogródkach przy domach, na działkach, a nawet balkonach rozpoczynamy wielkie grillowanie.
Czytaj więcejKarkówka z grilla Prymat to znakomicie skomponowana mieszanka ziół, przypraw i suszonych warzyw. Jest doskonała dla osób, które chcą odmienić smak dań z grilla z tradycyjnej kiełbasy na coś innego. Karkówka po zamarynowaniu w przyprawie staje się wyjątkowo soczysta i krucha, a także nabiera pożądanej barwy. Nie można wyobrazić sobie nic lepszego na ciepłe popołudnie.
Gramatura: 20 gNietrudno sobie wyobrazić, jak mniej więcej musiały wyglądać początki grillowania. Prawdopodobnie naszemu pradziadkowi wpadł do ogniska kawałek mięsa. Gdy je wyciągnął i wbił zęby w zwęgloną powierzchnię, rozpoczął całkiem nową erę w dziejach ludzkości. Do dziś grill jest niezwykle popularną rozrywką i okazją do spotkań towarzyskich, zwłaszcza w słoneczne, weekendowe dni. Grillować możemy wszyscy i wszędzie – na działce, w ogródku lub w domu na grillu elektrycznym. Grill jest pewną namiastką ogniska w kulturze mieszczańskiej – opiekanie świeżego mięsa nad ogniem łączy nas duchowo z przodkami.
Karkówka najlepiej smakuje, gdy zostanie wcześniej zamarynowana, inaczej szybko wysycha, a tłuszcz, którym jest przerośnięta, staje się łykowaty i trudny do pogryzienia. Aby tego uniknąć, warto przygotować marynaty z oliwy i przyprawy do karkówki. Za jej pomocą marynować możemy cały schab karkowy, który po upieczeniu kroimy i serwujemy jako mięso pieczyste. Przyprawą tą można też doprawić bitki ze schabu karkowego duszone w aromatycznym sosie. Karkówka z grilla Prymat jest idealna nie tylko na grilla, ale również do mięsa pieczonego, smażonego i duszonego.
Gdy tylko popołudnia i wieczory stają się ciepłe, w ogródkach przy domach, na działkach, a nawet balkonach rozpoczynamy wielkie grillowanie.
Czytaj więcejTo wyjątkowo pyszne i stosunkowo łatwe w przygotowaniu mięso, często goszczące na stołach Polaków. Ładny kawałek karkówki to już połowa kulinarnego sukcesu. Pozostaje tylko dobrze ją doprawić i
Czytaj więcej