Ile bułka tarta znaczy w kuchni polskiej?
Innowacji w temacie pieczywa nie brakuje, kiedyś dostępny był jedynie biały chleb i bułki, dziś oferta pieczywa jest nieskończona.
Czytaj więcejDzięki starannie dobranym składnikom Kotlet panier do mięs Prymat nadaje potrawie niepowtarzalny smak, aromat i wygląd oraz zapobiega nadmiernemu wchłanianiu tłuszczu podczas smażenia, co pozwala zachować mięsu naturalną soczystość. Kotlet panier do mięs Prymat jest bardzo wygodny w zastosowaniu i pomaga zaoszczędzić czas podczas przygotowywania codziennych posiłków.
Gramatura: 90 gW sztuce kulinarnej panierowaniem określamy czynność polegającą na obtaczaniu produktu przeznaczonego do smażenia w rozmąconym jajku, mące i bułce tartej. Do panieru dodawane są również przyprawy. Efektem finalnym jest chrupiąca, złocista panierka, która stanowi dopełnienie smaku mięsa, ryby, sera lub grzybów.
Kotlet panier do mięs Prymat stosujemy do panierowania wszelkich rodzajów mięs, w szczególności wieprzowiny. Przygotowując na przykład kotlety schabowe stosujemy go zamiast bułki tartej. Panierki możemy użyć także do ryb, serów, grzybów i wszystkich innych produktów, którym pragniemy nadać chrupiącą i złocistą powłokę.
Innowacji w temacie pieczywa nie brakuje, kiedyś dostępny był jedynie biały chleb i bułki, dziś oferta pieczywa jest nieskończona.
Czytaj więcej