Zioła liofilizowane

Szczypiorek liofilizowany

5 g

Szczypiorek liofilizowany ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Możesz dodawać go do zup, sosów, sałatek, past śniadaniowych na bazie gotowanych jajek lub twarogu. Warto mieć go zawsze pod ręką, gdyż pozwala w bardzo prosty sposób odmienić i ożywić smak wielu potraw.

Jest bardzo wydajny, już niewielka ilość jest wyczuwalna w potrawie, nadając jej smak, kolor i aromat. Można go stosować w zastępstwie cebulki, jest jednak od niej znacznie łagodniejszy.

Gramatura: 5 g

Czy wiesz, że...

Największą zaletą ziół liofilizowanych jest to, że pozostają one świeże i smaczne. Liofilizowane produkty mają stosunkowo długi okres trwałości, zachowując jednocześnie kształt, smak i wartości odżywcze swojego świeżego odpowiednika.

Liofilizacja znajduje swoje zastosowanie w wytwarzaniu żywności specjalistycznej, m.in. na potrzeby żywienia załóg statków kosmicznych w ramach programów NASA czy uczestników wysokogórskich ekspedycji.

Zastosowanie

Szczypiorek liofilizowany namocz przez chwilę w wodzie zanim posypiesz nim kanapkę lub gotowane ziemniaki do obiadu.

Zarządzaj plikami cookies