Aktualności
Mój przepis na…: Żur Staropolski z białą kiełbasą i jajkiem, odc. 19
Niegdyś żur staropolski jadano na śniadania, szczególnie w chłodne zimowe poranki. Dzisiaj jednak kojarzymy go z okresem Wielkanocny, kiedy to zawsze wiedzie prym na świątecznym stole.
czytaj więcejWłoska restauracja „L’amore” w „Kuchennych rewolucjach”
Kuchnia włoska ma w Polsce wielu zwolenników. Jednym z nich jest pan Mariusz, właściciel Restauracji „L’amore”, który właśnie z tego powodu postanowił otworzyć swój lokal.
czytaj więcejDoradca Smaku IV: Strudel z białej kiełbasy, odc. 15
Czy strudle można robić jedynie ze słodkim nadzieniem? I czy najlepsze powstają jedynie w ojczyźnie tego przysmaku – Austrii?
czytaj więcejMój przepis na…: Fasola z grzybami i wiejską kiełbasą, odc. 18
Chcecie przygotować sycące i treściwe danie dla swoich mężczyzn? Robert Sowa proponuje fasolę z grzybami i wiejską kiełbasą, która z pewnością zadowoli gusta najbardziej wymagających smakoszy.
czytaj więcej