Grill pełen smaku – co dobrego wrzucić na ruszt?
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejSzparagi najpopularniejsze w Niemczech oraz w Holandii stopniowo zdobywają serca Polaków i coraz częściej trafiają na ich talerze. Nic dziwnego. Są bogate w wiele witamin i składników mineralnych, niesamowicie smaczne, a przy tym niskokaloryczne. Czego chcieć więcej?
Mimo że szparagi mają tak wiele zalet i decydujemy się na ich przyrządzenie coraz chętniej, to czasem brakuje nam pomysłów, jak je podać. Dzisiaj proponujemy wraz z Doradcą Smaku bardzo kreatywny pomysł na szaragi zielone. Podamy je obtoczone w smakowitej panierce z jajek oraz bułki tartej, dzięki czemu nabiorą chrupkości. Interesującym akcentem mający z zadanie przełamać smaki panujące na talerzu będzie sos musztardowo-miodowy z wypełnionej smakowitymi ziarenkami gorczycy musztardy francuskiej z dodatkiem miodu oraz koperku. Piękne i zdrowe otoczenie naszej potrawy to świeża rukola oraz rzodkiewka. Jeśli poszukujecie inspiracji na podanie szparagów, warto zdecydować się na ten przepis.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej