XXI sezon Doradcy Smaku rusza 2 września!
Nowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejCzy strudle można robić jedynie ze słodkim nadzieniem? I czy najlepsze powstają jedynie w ojczyźnie tego przysmaku – Austrii? Dzisiaj Doradca Smaku udowodni, że wspaniale wyglądający i jeszcze lepiej smakujący strudel z nadzieniem bardzo… polskim przygotować możemy także w naszych kuchniach.
Strudel to od czasów monarchii habsburskiej bardzo popularny rodzaj wielowarstwowego ciasta, którego receptura przypomina nieco ciasto francuskie. Jego powodzenie nie słabnie do dzisiaj – w każdej kuchni i na każdym terytorium. Polacy kochają zajadać się strudlem – szczególnie tym z nadzieniem słodkim, najczęściej jabłkowym. Czy można jednak przygotować ten rodzaj wypieku na słono? Oczywiście, nie ma ku temu żadnych przeciwwskazań. Podobno we Lwowie w pewnej restauracji skosztować można strudli w tak wielu smakach, że na pewno bylibyśmy zaskoczeni. A co z naszą polską odmianą tego przysmaku? Oczywiście jest również możliwa. Na wypiek z treściwym nadzieniem z aromatycznej białej kiełbasy zdecydował się Doradca Smaku. Znajdzie się w nim także jabłeczny element. Jeśli jesteście ciekawi tego smaku, koniecznie przygotujcie go dla Waszych bliskich.
Nowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejKońcówka wakacji to doskonały moment, aby zadbać o smakowite zapasy na chłodniejsze miesiące.
czytaj więcejCzy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcej