Michel Moran wraca w XIX edycji “Doradcy Smaku”!
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejCzy strudle można robić jedynie ze słodkim nadzieniem? I czy najlepsze powstają jedynie w ojczyźnie tego przysmaku – Austrii? Dzisiaj Doradca Smaku udowodni, że wspaniale wyglądający i jeszcze lepiej smakujący strudel z nadzieniem bardzo… polskim przygotować możemy także w naszych kuchniach.
Strudel to od czasów monarchii habsburskiej bardzo popularny rodzaj wielowarstwowego ciasta, którego receptura przypomina nieco ciasto francuskie. Jego powodzenie nie słabnie do dzisiaj – w każdej kuchni i na każdym terytorium. Polacy kochają zajadać się strudlem – szczególnie tym z nadzieniem słodkim, najczęściej jabłkowym. Czy można jednak przygotować ten rodzaj wypieku na słono? Oczywiście, nie ma ku temu żadnych przeciwwskazań. Podobno we Lwowie w pewnej restauracji skosztować można strudli w tak wielu smakach, że na pewno bylibyśmy zaskoczeni. A co z naszą polską odmianą tego przysmaku? Oczywiście jest również możliwa. Na wypiek z treściwym nadzieniem z aromatycznej białej kiełbasy zdecydował się Doradca Smaku. Znajdzie się w nim także jabłeczny element. Jeśli jesteście ciekawi tego smaku, koniecznie przygotujcie go dla Waszych bliskich.
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejFestiwal Śląskie Smaki to coroczna impreza kulinarna, której celem jest promowanie kuchni śląskiej. W 2023 miała miejsce jego 17. edycja i odbyła się w Jastrzębiu Zdroju, rodzimym mieście Prymatu.
czytaj więcejLato to czas zbiorów ogórków oraz przygotowywanie słoiczków z pysznymi przetworami. Poznaj najlepsze przepisy na ogórki kiszone, konserwowe i małosolne oraz przyprawy, które zagwarantują Ci sukces.
czytaj więcej