Aktualności
Doradca Smaku IV: Roladki z pstrąga w sosie porowym, odc. 28
W polskiej kuchni ryb jemy stosunkowo mało, a jeśli już to najbardziej lubimy pstrąga i łososia.
czytaj więcejMój przepis na…: Sałatka z jabłkiem, kalarepą i prażonymi orzechami, odc. 35
Jeśli lubicie jeśli w sałatce coś Wam chrupie, to ta sałatka jest zdecydowanie dla Was! Chrupiący seler i kalarepka z rukolą, połączone ze słodkimi rodzynkami i smażonymi jabłkami w cynamonie.
czytaj więcejDoradca Smaku IV: Parzony łosoś z zieloną sałatką, odc. 27
Sałatki to prawdziwy temat rzeka. Można przygotować je z rozmaitych składników, dowolnie komponować i co w kuchni najważniejsze – eksperymentować i poszukiwać coraz to lepszych smaków.
czytaj więcejMój przepis na…: Żołądki duszone w sosie musztardowym z pietruszką i koperkiem, odc. 34
Podroby wcale nie muszą kojarzyć się z mało wykwintnymi potrawami - można z nich przyrządzić wyjątkowo eleganckie czy nietypowo podane potrawy, które zasmakują każdemu.
czytaj więcej