Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejW polskiej kuchni ryb jemy stosunkowo mało, a jeśli już to najbardziej lubimy pstrąga i łososia. Jeśli pstrąg, to najlepiej zapiekany z warzywami, albo po prostu z pietruszką i masłem. Pstrąg ma delikatny smak, który przełamany słodyczą rodzynek i intensywnym smakiem kaparów będzie smakował wyśmienicie. Musztarda doda nutki pikanterii.
Tak przygotowany farsz nakładamy na rozłożone płaty pstrąga w dużej ilości. Następnie przygotowujemy sos z porów - na patelni pory są ostrzejsze, dlatego dodajemy białego wina, które wyciszy tę ostrość. Na koniec dodajemy śmietany, która dodatkowo złagodzi smak.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej